Locotenentul Alexandru Gheorghe lanseaza o platforma civica cu iz militar


Locotenentul Alexandru Gheorghe a anuntat ca ideile sale, privind organizarea statului, monarhia si organizarea de alegeri sub protectia armatei, vor face parte dintr-o platforma civica.

"Referior la anumite idei ale mele, acestea sunt in lucru cu ajutorul unor oameni de valoare pentru a fi puse sub forma unui proiect. Se poate spune ca este vorba despre o platforma civica. Nu fac politica. Va fi o actiune civica neiregimentata politic, pe care nu trebuie sa o conduc eu sunt oameni cu pregatire: profesori, academicieni care vor fi in frunte", a declarat Alexandru Gheorghe, la Romania TV.

Ofiterul a declarat ca nu se pune problema sa isi dea demisia. "Nu imi dau demisia din armata si nu pot face asta decat fortat. M-am pregatit o viata intreaga pentru aceasta cariera", a mai spus ofiterul.

Locotenentul nu a vrut sa vorbeasca despre ideile care vor face parte din platforma civica, dar a spus ca sunt aceleasi mentionate acum cateva zile.

In 27 ianuarie, la cateva zile dupa ce a participat in Bucuresti la proteste, Alexandru Gheorghe a vorbit la Campia Turzii despre ideile sale: "Pe buletinele de vot vor aparea toate partidele politice fara nicio discriminare. Oamenii vor avea posibilitatea sa aleaga pe cine vor ei, dar in plus fata de partidele politice care reprezinta actuala forma de guvernamant statal a tarii sa fie trecuta si monarhia constitutionala cu armata ca garant al suveranitatii. Deci monarhia ca si simbol al conducerii corecte, iar armata ca garant al democratiei asa cum scrie si in Constitutia actuala. 

Omul s-ar fi dus la vot si ar fi votat. Il vreau pe omul asta, il vreau pe omul asta. Asta a fost pe scurt solicitarea. O luna de zile si cine ar fi iesit nu s-ar fi produs niciun dezechilibru macroeconomic sau social. Dimpotriva. Pentru ca eu vreau sa imi sustin acest manifest al meu si sa arat cum s-ar putea detensiona situatia actuala din tara. Vreau sa il sustin public si mai pe larg. Este pur si simplu vorba de a le da dreptul sa aleaga si o alta forma de conducere a acestei tari. Nu sunt si nu sprijin aceasta forma a monarhiei constitutionale, avand armata ca si garant al ei. Este pur si simplu o propunere pe langa care mai pot veni o suta altele. Dar pe acel buletin de vot omul sa poata decide", a spus Alexandru Gheorghe.

Pentru a protestat in Bucuresti in uniforma militara si pentru ca a dat declaratii in presa, un Consiliu de Judecata format din ofiteri de la Campia Turzii au propus excluderea din armata a locotenentului Alexandru Gheorghe.


Comentarii Facebook