Locotenentul Alexandru Gheorghe, eroul de la Universitate, umilit de puterea USL

 

Locotenentul Alexandru Gheorghe, dat afară de la Baza Aeriană Câmpia Turzii pentru că a protestat în Piața Universității, în iarna anului 2012, se consideră umilit și de puterea USL, cea care în urma cu un an îl felicita pentru curajul lui.

 

Alexandru Gheorghe a fost în urmă cu două săptămâni în audiență la ministrul Apărării, unde Mircea Dușa l-a pasat unui secretar de stat.

 

După cum știați, azi 11.02.2013 se împlinesc două săptămâni de la audiența avută cu Ministrul Apărării, după apariția la emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3. Foarte multi m-ați întrebat ce s-a rezolvat a doua zi când am fost primit de către ministru. Mai jos va voi detalia întâlnirea de acum 2 săptămâni și evoluția ulterioară a cazului. Sunt primit într-adevăr de ministrul Apărării, împreună cu un secretar de stat. După 10 minute, în care nu s-a discutat nimic concret referitor la reîncadrare, domnul ministru mi-a replicat că ”sper că nu vă așteptați să vă dau un răspuns pe loc”, ca mai apoi să fiu ”predat” spre discuții domnului secretar de stat. Împreună cu acesta și cu încă doi colonei juriști am continuat discuțiile. Deși dânșii au cerut să analizăm punctual problemele cazului, niciunul nu și-a notat absolut nimic, și niciunul nu a vrut să ofere vreun răspuns la vreo întrebare punctuală pe care am adresat-o. Și bineînțeles că nici nu aveau cum, când acum un an de zile, ei fuseseră cei care căutaseră chichițe în lege ca să fiu dat afară. Deci sunt trimis să discut cu exact aceeași oameni care întocmiseră documentele prin care am fost exclus. Singurul lucru pe care și l-a notat o doamnă jurist, colonel, a fost lista cu cei cărora le voi intenta proces pentru abuz în serviciu și abuz în serviciu în formă continuata, fapte penale. La finalul discuțiilor, toți grăbindu-se pentru a ajunge la protocol, secretarul de stat mi-a cerut un răgaz de două săptămâni pentru a analiza cazul, cu mențiunea că voi primi un răspuns la expirarea acestora. Vineri, în data de 08.02.2013 sunt sunat de aceeași doamnă colonel, care îmi comunica faptul că sunt așteptat marți, 12.02.2013, de către secretarul de stat, pentru a mai discuta ”cu bune și rele” aspecte ale cazului, eventual să fac și o petiție către secretarul de stat la care acesta îmi va răspunde în termenul legal de 30 de zile. În acest moment, văzând cum sunt plasat din nou de la Ana la Caiafa, și iar se trage de timp, i-am răspuns doamnei colonel, că am făcut destule petiții un an de zile, că refuz sa mai fiu pus pe drumuri jumătate de țară, degeaba și că nu voi fi prezent în data de 12.02.2013”, a scris Alexandru Gheorghe pe Facebook.

 

Alexandru Gheorghe a fost dat afară și acum lucrează în asigurări, dar în paralel se judecă cu Armata Română.

Comentarii Facebook