Locatarii de pe strada Cuza Vodă, nemulţumiţi de Primăria Cluj. Vor să refacă imobilul, dar nu sunt ajutaţi deloc de instituţie, care are acolo un spaţiu

 

Locatarii de pe strada Cuza Vodă sunt nemulţumiţi de faptul că Primăria Cluj nu contribuie la realibitarea imobiliului din zona respectivă, deşi un mic spaţiu este al instituţiei.


"Vă scriu pe această cale exasperat de indolenţa celor care trebuie să răspunda de proprietatea publică.

La parterul imobilului nostru de pe strada Cuza Vodă nr.18-20, Primăria municipiului deţine un spaţiu (fost chiosc de ziare) care arată deplorabil. Am mai încercat să-i determinăm pe cei care sunt responsabili de aspectul şi starea proprietăţilor publice să facă un demers de îmbunătăţire a aspectului exterior al acestuia. Tot ce am obţinut au fost câteva cârpeli care nu au facut altceva decât să scoată în evidenţă aspectul deplorabil al acestuia, cum se poate vedea şi din imaginile ataşate. Spaţiul se degradează continuu şi din structura şubrezită a acestuia se desprind bucăţi de tencuială care pun în pericol integritatea fizică a trecătorilor.

Asociaţia noastră de Proprietari urmează că în 20 august a.c. să înceapă lucrările de reabilitare termică şi de refaţadizare din fonduri proprii. Ne întrebam ce se va întâmpla cu spaţiul deţinut de dumneavostră. Sperăm că dacă asociaţia noastră a putut face efortul de a strânge fondurile necesare pentru această lucrare şi primăria va putea investi o sumă minimă pentru lucrări de reparaţii şi refaţadizare a spaţiului respectiv. Nu este demn de tradiţia noastră de buni gospodari, ca în plin centrul oraşului, să existe aşa ceva!

Aşteptăm un răspuns urgent şi mai ales aşteptăm ca Primăria să ia măsurile necesare care să ducă la remedierea situaţiei semnalate", a scris preşedintele Asociaţiei de Proprietari Horia Ioan Bucşa, pe site-ul domnuleprimar.ro

 

_____________________________________________________________________________________________________

 

UPDATE

 

Primăria s-a sesizat cu privire la acest caz şi a dat un răspuns:


"Va recomandam sa faceti o informare oficiala pe cale legala - prin inregistrarea unei adrese scrise - semnate si stampilate de catre reprezentantii legali - pentru a crea premisele legale ale corespondentei institutionale cu municipalitatea. In calitatea de proprietar in cota parte a imobilelor, Municipiul Cluj-Napoca isi va respecta obligatiile legale de a participa financiar in procentul prevazut de cota indiviza.


Va informam ca acest site este unul privat, de petitii ale cetatenilor care nu au intotdeauna la dispozitie din partea autoritatilor canale de comunicare directa pentru rezolvarea problemelor punctuale. In cazul asociatiilor de proprietari exista in cadrul Primariei un serviciu intreg la dispozitia dvs, motiv pentru care va incurajam sa apelati la angajatii institutiei, in vederea pregatirii proiectelor comune, cu atat mai mult cu cat, utilizarea acestui canal de comunicare nu va asigura intocmirea criteriilor legale ale demersurilor pe care le aveti de realizat", este răspunsul din partea Primăriei. 

Comentarii Facebook