LIVE! Eclipsa totala de Luna! Vezi la ce ora va fi vizibila din Romania VIDEO


O eclipsa totala de Luna va avea loc astazi si va fi vizibila si din Romania. Astrul noptii va rasari din umbra Pamantului si fenomenul de eclipsa totala va dura aproape o jumatate de ora.

 

Vezi AICI eclipsa!

 

Luna va rasari astazi la ora 16.30 si va ramane in umbra Pamantului pana la ora 16.57, maximul eclipsei urmand sa dureze exact 25 de minute.

Dupa ora 16.57, Luna va iesi din umbra Terrei pana la ora 18.18, cand va intra in penumbra. "Pentru ca penumbra este foarte transparenta putem considera (din punct de vedere vizual) ca eclipsa a luat sfarsit. Geometric vorbind eclipsa se va termina la 19.30 cand Luna a iesit complet si din penumbra.

 

Eclipsa se vede in totalitate din Asia si Australia. Din America de Nord, Europa si Africa se va vedea pe jumatate (americanii vor vedea prima jumatate, noi a doua). Eclipsa dureaza 5 ore si 56 de minute, iar totalitatea 51 minute si 8 secunde. Luna se va afla partial si total in umbra Pamantului timp de 3 ore si 32 de minute", scriu specialistii de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

 


Watch live streaming video from swansiliguri at livestream.com

Comentarii Facebook