Liderul expropriaților de la Aeroportul Cluj, acuzat de rude că le-a ”FURAT” pământul pentru care acum LUPTĂ - UPDATE

 

Radu Rusu, liderul grupului de clujeni nemulțumiți de valoarea exproprierilor de la Aeroportul Internațional Cluj, este acuzat de rude că le-a furat pământul pentru care acum luptă să ia bani mai mulți.

 

Petronela Ardelean, verișoara lui Radu Rusu, a făcut dezvăluiri senzaționale despre acesta, povestind cum a obținut mii de metri pătrați de teren în zona Aeroportului. 

 

A fost la noi, cum a făcut și cu celelalte rude. Noi locuim în Piatra Neamț. A venit în 2006 și a încheiat o procură, un antecontract fără știrea mea. Eu eram la serviciu. Dar nu asta este problema. Problema este că nici măcar nu mi-a plătit banii, că a pus pe antecontract suma de 15.000 de RON pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați. Eu am făcut o întâmpinare în proces. El a făcut pentru o suprafață foarte mare antecontractul ăsta, ca să intre el în posesia dreptului lui maică-mea. 

 

La noi a considerat că e de ajuns să plătească 0.32 euro pe metru pătrat și el acum face gălăgie peste tot, la președintele Consiliului Județean și Consiliul Județean, că primește prea puțini bani la exproprieri. A făcut vreo trei antecontracte. Suprafața de teren este foarte mare”, a spus Petronela Ardelean.

 

El a încercat pe unchiul nostru din Sibiu să-l fure, în sensul că unchiul nostru i-a făcut o procură lui și în baza acestrei procuri Radu Rusu s-a dus și a încheiat un antecontract”, a mai spus femeia. 

 

Petronela Adrelean susține că verișorul ei i-a vândut pământul unchiului său direct mamei sale, iar apoi aceasta i l-a vândut lui. ”Pentru același preț de 0,32 de euro pe metru pătrat. El apreciază că ceea ce face Consiliul Județean este o hoție fără margini, la 2 euro pe metru pătrat, dar eu l-aș întreba <<La 0,32 euro în 2006 când pământul avea altă valoare ce se cheamă?>>”, a spus femeia. 

 

Radu Rusu s-a plâns în presă și a protestat la Consiliul Județean Cluj, solicitând majorarea sumei acordate ca expropriere. El deține o parcelă la câțiva metri de noua pista a aeroportului din cartierul Someșeni. ”M-am trezit cu utilajele pe teren. Aici am vreo 13.000 de metri patrati. Și-au facut si gard pe proprietatea mea si a altor vecini. Nu am fost expropriat si nici macar anuntat despre lucrari”, a spus Radu Rusu, proprietarul terenului, citat de Știrile protv.

 

El a condus și protestele care au avut loc în urmă cu o săptămână în fața Consiliului Județean Cluj. 

 

Printr-o hotărâre de Consiliu din luna aprilie aţi aprobat o listă de expropriere şi suma de plată, însă printr-o altă hotărâre, din 11 iunie, v-aţi însuşit o expertiză şi o anexă care modifică acea sumă, fără a fi anunţaţi proprietarii. Astfel, doamna Viorica Tăuţan, aflată aici de faţă, va primi, potrivit acestei ultime hotărâri, 916 lei pentru 2.000 de metri pătraţi de teren. Ori mergem până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) ori la Guvernul Ponta şi cerem să mai aloce bani”, a afirmat Radu Rusu în plenul Consiliului Județean Cluj.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

”Chiar eram curios cand o sa inceapa atacurile la persoana mea tinand cont ca la ora actuala Consililul Judetean Cluj detine actele personale a sute de persoane, deja fiind acuzat ca sunt implicat politic. Probabil ca persoanele care nu sunt implicate in acesta lupta pe care noi am pornit-o impotriva INCALCARII DREPTULUI FUNDAMENTAL LA PROPRIETATE, cunosc proprietari de terenuri in CLUJ care sunt dispusi sa le vanda astazi la 2E/mp si la 40BANI/mp.

 

JUSTA SI PREALABILA DESPAGUBIRE inseamna ca DACA TU STAT ROMAN MA EXPROPRIEZI eu sa am posibilitatea de banii reprezentand ”justa despagubire” ca MAINE sa pot sa imi cumpar ALT TEREN, in alta zona, la 500m, la 1000m de TERENUL PE CARE M-A OBLIGI SA IL CEDEZ.

 

 

Toate aceste aspecte si multe altele pe care noi le-am descoperit si care arata cum Consiliul Judetean Cluj, devine UN LEGIUITOR care da hotarari ce incalca toate LEGILE STATULUI DE DREPT vor fi redactate intr-un MEMORIU CARE VA FI FACUT PUBLIC”, s-a apărat Radu Rusu, fără a răspunde atacurilor venite din partea rudelor.

Comentarii Facebook