Liderii USR-PLUS, Cioloș și Barna s-au întâlnit cu Ludovic Orban: ”PNL sau premierul nu primeşte un cec în alb”

Dan Barna a declarat, vineri, 29 noiembrie, după întâlnirea pe care a avut-o alături de Dacian Cioloș cu premierul Ludovic Orban că PNL sau premierul nu au un cec în alb.

Am susţinut guvernul PNL pentru îndeplinirea unor obiective critice pentru societatea românească astăzi, nu pentru funcţii sau alte beneficii. E normal să avem întâlniri cu premierul şi să discutăm cele mai bune soluţii pentru îndeplinirea acestor obiective, importante pentru cetăţeni. Responsabilitatea noastră primară e către cei care ne-au trimis în Parlament şi asta ne obligă să comunicăm cu guvernul. Asta nu înseamnă că PNL sau premierul primeşte un cec în alb”, a declarat Dan Barna, vineri, în urma discuţiei USR-PLUS cu Ludovic Orban.

Cioloș a declarat, la rândul lui, că vor mai urma întâlniri. ”Am discutat cu premierul Orban despre priorităţile pe care ni le-au transmis alegătorii noştri. Sunt lucruri la care oamenii ţin şi de la care trebuie să înceapă orice fel de construcţie. Am stabilit să monitorizăm realizarea acestor deziderate şi să avem întâlniri periodice cu prim-ministrul Orban. Ne-am arătat disponibilitatea de a veni şi cu soluţii pentru deblocarea acestor probleme“, a întărit liderul PLUS, Dacian Cioloş.

Principalele teme abordate de liderii Alianţei USR PLUS în discuţia cu prim-ministrul Orban au vizat: reintroducerea alegerilor în două tururi pentru primari şi preşedinţi de consilii judeţene, anularea recursului compensatoriu, desfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, modificarea legilor electorale privind diaspora, impozitarea pensiilor speciale, modificarea radicală a PNDL, stoparea tăierilor ilegale de lemn, prezentarea sistematică a stadiului în care se află proiectele de investiţii, alegerile anticipate”, se arată într-un document USR-PLUS.

Ciudat este că întâlnirea dintre cei trei lideri politici nu a fost anunţată în programul lui Ludovic Orban, aşa cum s-a întâmplat în cazul întrevederilor cu parlamentari Pro România sau cu liderul PMP, Eugen Tomac.

Comentarii Facebook