Joi 13 August

Liderii OMS recomandă impunerea restricțiilor: Există situații în care este singura opțiune


Organizația Mondială a Sănătății le transmite țărilor că ar trebui să ia în calcul impunerea unor noi restricții, după ce relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19. 

Guvernele ar trebui să fie pregătite pentru revenirea la carantină, transmite un reprezentant al OMS.

Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a declarat Michael Ryan - directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe, conform Digi 24.

Odată ce închiderea se termină, întotdeauna există riscul ca boala să revină”, a spus oficialul OMS.

Astfel, Organizaâia Mondială a Sănătății sfătuiește statele să se deschidă cu prudență, urmărind foarte bine datele pentru a vedea ce se întâmplă între două faze de relaxare. 

Ryan a mai pecizat că statele trebuie să fie pregătite să facă pași înainte sau, dimpotrivă, să revină la restricții, în funcție de numărul de îmbolnăviri pe care îl constată.

Comentarii Facebook