Licitatia pentru Autostrada Transilvania, amanata a patra oara in 2012!


Licitatia pentru Autostrada Transilvania a fost amanata pentru a patra oara in 2012. Este vorba de sectorul 3A, de 24 de kilometri, intre Gilau - Mihaesti.

Un anunt publicat pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) precizeaza ca procedura deschiderii ofertelor a fost amanata din data de 13 iunie pentru data de 12 iulie.

In 2011, autoritatile anuntau cu surle si trambite ca va fi continuat santierul autostrazii spre Zalau, pentru a face conexiunea cu judetul Alba. Licitatia a fost amanata de 4 ori, pana acum, iar unele surse precizeaza ca motivul ar fi blocajul politic de la nivelul CNADNR. "S-a tot spus cu diverse ocazii ca proiectarea tronsonului 3A a fost deja finalizata. Acest lucru nu este adevarat, deoarece in cadrul acestei licitatii sa va adjudeca la pachet proiectarea si executia", precizeaza patronul unei firme de constructii.

Valoarea investitiei pe 24 de kilometri este estimata la 316.7 milioane de lei, fara TVA, iar termenul de finalizare este 72 de luni de la data atribuirii contractului.

Noul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uiroreanu, a declarat, in cadrul emisiunii Stiri de Cluj LIVE, ca noul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, isi doreste sa continue lucrarile la autostrada.

Comentarii Facebook