Liceul Mihai Eminescu arată ca după război. Elevii vor sta în tarcuri după începerea școlii - FOTO

 

Lucrările de modernizare a Liceului Mihai Eminescu din Cluj-Napoca sunt departe de a fi finalizate. Cu toate acestea, Primăria Cluj-Napoca sustine că până în 14 septembrie vor fi gata 20 de clase, pentru ca elevii să aibă unde învăta.

 

În acest moment, acoperișul școlii de decopertat, iar sălile de clase nu au tavan și geamuri.

 

Nu vom avea conditiile pe care le dorim. Privind în jur vedem că starea lucrărilor este incipientă. Suntem nemultumiti că lucrările merg incet. Școala va începe în conditii nepotrivite. Vom avea un an de sacrificiu. Ne nemultumeste pe noi și cred că și părintii vor fi supărati.

 

Noi avem promisiuni că vor fi gata 20 de săli de clasă, în conditiile în care noi avem 35 de săli. Probabil vom un program diferit, în două schimburi. Sperăm ca măcar cele 20 de săli de clasă să fie puse în functiune”, a declarat Mihaela Turcu, profesor la Liceul Mihai Eminescu.

 

Aceasta a confirmat că în curte vor fi montate garduri înalte, ca niște tarcuri, unde să stea elevii în timpul pauzelor, pentru a fi feriti de accidente. 

 

Inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că lucrările de la Liceul Mihai Eminescu, Liceul Avram Iancu și Agârbiceanu sunt finantate din fonduri europee.

 

Si noi suntem de acord că nu își vor putea desfașura activitatea. La cele trei școli sunt bani europeni. Din păcate ele nu vor fi gata în 14 septembrie. Termenele sunt până mai 2016 pentru Eminescu și Agârbiceanu și până în decembrie 2016 pentru Avram Iancu. Este vorba și despre lucrări serioase, care vor schimba fata celor trei scoli. Se va lucra in 2 schimburi si vom apela la salile altor scoli din zona.

 

Vor fi nemultumiri, dar despre grafice de executie trebuie sa vorbiti cu cei de la Primaria Cluj-Napoca. Noi vom cauta solutii”, a spus Cuibus. 

 

Reprezentantii Primăriei Cluj-Napoca sustin că școlile au fost informate despre graficele de lucrări. 

 

Lucrările sunt în grafic. S-a stabilit cu conducerea școlii care trebuie să fie conditiile pentru data de 14 septembrie. Vor fi 20 de săli de clasă la Eminescu. Se vor asigura conditiile de protectie pentru elevi. Santierul va fi îngrădit pentru a ne asigura că elevii sunt în sigurantă până la finalizarea lucrărilor”, a declarat Diana Apan, reprezentant Primăria Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook