Liceul Emil Racoviță se închide din cauza cazurilor de COVID-19


Colegiul Național ”Emil Racoviță” trece în online, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Din 21 ianuarie, timp de 10 zile, elevii vor face școală online, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj. Decizia a fost adoptată din cauza numărului mare de profesori care au fost depistați cu COVID-19. Nouă dintre cadrele didactice de la acest lucru au în acest moment COVID, iar conducerea școlii a solicitat suspendarea fizică a cursurilor și trecerea în online. Această solicitare a fost aprobată.

După ce expiră cele 10 zile, elevii vor putea reveni fizic la școală. 

Ce alte licee din Cluj sunt închise din cauza cazurilor de COVID

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis până acum suspendarea cursurilor la mai multe licee.

Este vorba despre Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”, din Dej, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și Liceul Teologic Reformat din Cluj. 

În ce condiții se închid școlile din cauza COVID-19

În Ordinul nr. 5.338/2.015/2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, se precizează faptul că școlile pot fi închise dacă numărul profesorilor infectați este mare. 

(7) La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARSCoV2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ/instituției conexe, care va informa DSP/DSPMB. în urma anchetei epidemiologice, DSP/DSPMB va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, prin excepție de la prevederile alin, (l) și (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/lSMB și al DSP/DSPMB”, se arată în ordin.

De asemenea, școlile se mai pot închide dacă mai mult de 50% din clase sunt în online, din cauza numărului de elevi infectați cu COVID-19.

Comentarii Facebook