Liceele private din Cluj, rezultate slabe la BAC. Niciun absolvent nu a obținut media 8. La un liceu un singur candidat a promovat

 

Absolventii liceelor private din Cluj au avut rezultate mediocre sau foarte slabe la Bacalaureat, desi procentul de promovablitate a fost, la majoritatea, unul bun. Desi platesc taxe pentru a studia in aceste scoli, elevii au avut rezultate slabe la examenul de Bacalaureat. 

 

Astfel, prima promotie a Liceului Transylvania College a avut doar cinci elevi care au sustinut Bacalaureatul in Limba romana, restul optand pentru Bacalaureat International. Procentul de promovabilitate a fost 100%, dar mediile celor cinci absolventi s-au situat intre 7.91 si 6.83, cele mai mici note fiind obtinute la proba de Limba romana. Media pe liceu la Bacalaureat a fost 7.43, situindu-se abia pe locul 17 in topul liceelor din Cluj. Scoala Cambridge percepe cele mai mari taxe dintre toate liceele private din Cluj-Napoca. Pentru anul scolar 2014-2015 taxele sunt de 6050 euro/an, pentru primii doi ani de liceu, si 6820 euro/an pentru ultimii doi ani de studiu.

Transylvania College a avut, insa, rezultate exceptionale in acest an la Evaluarea Nationala. Astfel, Scoala Cambridge s-a situat in acest an la examenul de final de clasa a VIII-a pe locul doi pe judet, cu media generala 9.00, dupa Colegiul National Emil Racovita.

 

Vezi AICI topul scolilor din judetul Cluj la Evaluarea Nationala, in functie de megia generala obtinuta in 2014. 

 

Celelalte licee private din Cluj au avut rezultate si mai slabe.

 

Liceul Tehnologic "Spiru Haret" a avut un procent de promovabilitate destul de  bun. 11 absolventi ai acestui liceu s-au inscris examenul de Bacalaureat si 8 dintre ei l-au promovat, iar unul nu s-a prezentat.  Mediile celor admisi au fost cuprinse, insa, intre 7.38 si 6.01, media generala fiind 6.16. 

 

Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" a avut 10 absolventi, care au promovat toti examenul de Bacalaureat, dar mediile au avut aceeasi plaja ca si in cazul celorlalte doua licee private. Prima medie a fost de 7.98, iar ultima 6.43. 

 

Cele mai proaste rezultate la Bacalaureat, le-a avut, insa, Liceul Tehnologic "Didactica Nova". Din cei 10 absolventi care au sustinut examenul de Bacalaureat, doar unul a promovat, cu media 6.75. Sase candidati au fost respinsi, iar alti trei nu s-au prezentat. Taxele la liceele tehnologice private din Cluj sunt de aproximativ 1500-2000 de lei/an. 

Comentarii Facebook