Liberalii clujeni au numărat şi inventariat gropile din Cluj-Napoca. VEZI câte au găsit


Consilierii locali PNL au realizat un inventar al gropilor pe principalele artere ale Clujului, recensamânt denumit Planul Urban al Gropilor (PUG).

Consilierul liberal Doru Stoica a declarat că multe din cele 450 de gropi inventariate au fost depistate pe străzi proaspăt asfaltate, pentru că s-a lucrat prost. El a mai spus că Planul Urban al Gropilor va fi înregistrat la Primăria Cluj-Napoca şi se va cere un raport pentru fiecare groapă depistată. "Vrem să vedem pe fiecare stradă cu gropi cine a lucrat", a declarat Doru Stoica.

Cele 450 de gropi sunt pe străzi din centrul oraşului, dar şi din cartierele Mănăştur şi Mărăşti.

Primarul Emil Boc a declarat în repetate rânduri că plombarea străzilor va începe imediat ce vremea se va încălzi, când va demara şi un amplu proiect de asfaltare a aleilor şi trotuarelor dintre blocuri.

 

"Au apărut probleme peste iarnă din cauza fenomenului de îngheţ - dezgheţ, care în fiecare an se remediază în luna martie. Principalele cauze ale apariţiei acestor gropi sunt spargerile făcute în anii anteriori de societăţile de utilităţi, în principal E.ON Gaz, pentru că apa se infiltrează între stratul de asfalt vechi şi cel nou.

Cred că această poză a gropilor ar trebui trimisă şi Consiliului Judeţean Cluj, colegilor celor de la PNL care conduc Consiliul Judeţean cluj, pentru că multe dintre aceste gropi erau lângă gurile de scurgere a apelor pluviale, întreţinerea acestora şi a asfaltului din zona adiacentă cazând în sarcina Companiei de Apă Someş, condusă de PNL, de aproape un an de zile", a declarat consilierul local PDL, Radu Moisin.


Comentarii Facebook