Let's do it, Romania 2011: Clujul, locul 1 in tara la inscrieri. Voluntarii se intalnesc, sambata, in parcarea Iulius Mall


Clujenii sunt campioni in acest an la inscrierile in campania de ecologizare "Let's do it, Romania". In total, in tara, organizatorii se asteata sa participe 500.000 de voluntari, dublu fata de 2010.

"Voluntarii campaniei 'Let's do it, Romania', din 24 septembrie, se vor intalni in Cluj-Napoca intre 8.30 si 9.00 in parcarea exterioara de la Iulius Mall. Dupa cateva luni in care colegii din Cluj au identificat mormanele de gunoaie, de langa orase, rauri si paduri, vor trece la colectarea lor. Echipele formate vor merge in acele locatii si le vor strange, speram sa le selectam pe 2 sau 3 categorii: platic, doze din aluminiu si resturi menajere", a declarat pentru Stiri de Cluj Adrian Pop, coordonatorul regional nord-vest al campaniei Let's do it, Romania 2011.

"Maine (n.red. sambata, 24 septembrie) vor participa foarte multe companii si clase de elevi care vor sa sprijine campania inceputa in 2008 in Estonia. Din Cluj-Napoca sunt cei mai multi inscrisi pe site -ul Let's do it, Romania, cu peste 10.000 voluntari, pe locul 2 nu se poate spune exact cine este pentru ca sunt fluctuatii, iar pe trei si-a consolidat pozitia municipiul Bucuresti cu 7.000 - 8.000 de voluntari. Per total mizam pe 500.000 de voluntari, dublu fata de 2010, cand am avut intre 200.000 -250.000", a mai spus Adrian Pop.

Coordonatorul pe regiunea de nord-vest a "Let's do it, Romania" ii sfatuieste pe voluntari sa vina echipati corespunzator la intalnirea de la Iulius Mall.

"Noi ne-am dori sa vina cat mai echipati. Cu saci si manusi, dar cei care nu au vor primi, dar trebuie sa vina imbracati adecvat cu incaltari care sa le acopere picioarele macar pana la glezna si minorii sa aiba semnat un acord parental, care poate fi descarcat de pe site -ul campaniei. Noi folosim saci de peste 120 de litri, asa ca si voluntarii sunt sfatuiti sa aduca saci de la 120 de litri in sus, pentru a nu se aduna prea multi. Ulterior, toti sacii vor fi scosi la drumurile principale, la iesirea sau intrarea in localitati, dar si in punctele stabilite, de unde sa vina masinile de colectare sa ii adune", a mai spus Adrian Pop.

Organizatorii miscarii ii sfatuiesc pe voluntari sa consulte site-ul oficial al "Let's do it, Romania", sambata dimineata, inainte de a pleca spre punctele de intalnire, pentru a fi siguri ca nu au aparut si alte modificari.

Comentarii Facebook