Leontiuc, condamnat la zece ani de inchisoare dupa ce a inselat 120 de persoane cu apartamente intr-un bloc "fantoma"


Marius Leontiuc a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la 10 ani de inchisoare cu executare, dupa ce a inselat peste 100 de persoane cu apartamente intr-un bloc care nu a mai fost construit.

Pastorul luteran a incasat de la cele 120 de persoane din mai multe judete peste un milion de euro, sub forma de avans pentru apartamentele dintr-un bloc care trebuia sa fie construit pe strada Pasteur numarul 10. Dupa ce si-a amagit "clientii" ca blocul nu poate fi construit din vina Primariei, oamenii au depus plangeri peste plangeri la parchet si Leontiuc a fost arestat.

Avocatul lui Leontiuc, Lacrima Stan, a inaintat recursa la decizia instantei, pe care o considera nedreapta.

Marius Leontiuc, patronul firmei Europlan din Timisoara, a fost arestat la finalul anului 2008, dupa ce procurorii DNA Cluj au finalizat cercetarile si l-au trimis pe pastor in judecata.

 

Alaturi de el au mai fost trimise in judecata alte doua persoane: avocata Nicoleta Barla, care a fost condamnata acum la 4 de inchisoare cu suspendare sub supraveghere judiciara, si Sanda Mariana Chifor, agent imobiliar si secretara la firma Cristal Group SRL, care a vandut apartamentele din blocul fantoma. Ultima a fost condamnata la trei ani si patru luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere.

Curtea de Apel Cluj a dispus si plata unor despagubiri celor 120 de persoane pagubite.

 

Vezi si...

Vezi lista pagubitilor lui Marius Leontiuc! Teapa totala a depasit un milion de euro

Comentarii Facebook