Marti 26 Mai

Lemn în valoare de câteva mii de lei confiscat de polițiștii clujeni, în urma unui control în trafic FOTO/VIDEOPolițiștii clujeni au confiscat material lemnos de peste 5.000 de lei, după ce au oprit pe stradă un șofer pentur control.

La data de 25 octombrie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca - Post Poliție Comunal Măguri-Răcătău au oprit, pentru control, conducătorul unei autoutilitare care transporta material lemnos”, informează IPJ Cluj.

Cel în cauză, un bărbat, de 37 de ani, din Mărișel, a fost depistat pe DJ107N, pe raza localității Someșu Rece, comuna Gilău.

În urma controlului, polițiștii au stabilit că există neconcordanțe între datele înscrise pe documentele de însoțire a materialului lemnos și transportul efectiv. Mai exact, în urma cubajului materialului lemnos, s-a stabilit că bărbatul transporta circa 18 metri cubi de material lemnos care nu corespundeau din punct de vedere cantitativ și nici calitativ cu datele înscrise în avizul de însoțire al materialul lemnos, cu excepția a aproximativ 2 metri cubi lemn rotund rășinoase.
Având în vedere cele constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea delictelor silvice.

De asemenea, circa 16 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 5.000 de lei, au fost confiscați și predați organelor silvice.

Totodată, în cauză s-a dispus confiscarea mijlocului de transport, conform prevederilor legale.

Comentarii Facebook