Lectură în autobuzele din Cluj-Napoca. Pe geamuri vor fi lipite autocolante cu citate celebre

 

Autobuzele clujene vor fi ”tapetate” cu citate ale unor autori contemporani și clasici, începând din 15 ianuarie. 

 

Proiectul face parte din evenimentul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015. 

 

Se amplasează în autobuzele din Cluj-Napoca autocolante cu fragmentele unor autori clasici și contemporani în mai multe limbi, pentru a face cunoscut tinerilor și altor categorii de cetățeni informații despre cultura română și universală și de a-i îndemna pe oameni să citească. Mesajul este de a încuraja actul de cultură, de a-i încuraja pe tineri să nu se oprească la tehnologia avansată de azi, ci să se aplece spre carte. Sunt adeptul mesajului ”Fără carte, nu au parte!”. Trebuie să le sunem tinerilor că accentul pe carte este vital pentru desăvârșirea ta ca oim.

 

De joi, 15 ianuarie, veți găsi anumite citate care vor fi puse în autobuz și vor fi înlocuite. Vor fi autocolante prin care cetățenii care circulă cu mijloacele de trasport în comun să aibă contact cu lectura”, a explicat Emil Boc. 

 

Pentru început vor fi lipite autocolante în 50 de autobuze. Citatele vor fi din Mihai Eminescu, poetul clujean Ion Mureșan, Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Ion Luca Caragiale, Nicolae Steinhardt.

 

Aceste citate vor sta 30 de zile pe geamurile autobuzelor, iar dacă proiectul va fi apreciat de clujeni va fi multiplicat și în alte luni. Citatele au fost selectate de centrele culturale engleze, franceze și de Uniunea Scriitorilor din România, fiind traduse în mai multe limbi.

 

Proiectul este cofinanțat cu 34.000 de mii de euro de la fondul ONG și 16 mii de euro de la Primăria Cluj-Napoca, pentru toate evenimentele care vor avea loc în zilele de 15 ale fiecărei luni.

 

Circulația în centrul Clujului va fi închisă TOTAL. Este vorba despre un experiment cultural

Comentarii Facebook