Lărgirea străzii Bună Ziua promisă pentru 2019. Ce spunea Emil Boc în 2013

 

Lucrările de lărgire a străzii Bună Ziua ar putea începe în primăvara anului 2019, pentru că numai atunci se mai poate lucra, dar în principal pentru că nu este gata ”hârțogăria”. 

 

Strada ar urma să fie lărgită la trei benzi plus o pistă de biciclete. Interesant este că drumul a fost refăcut tot în timpul mandatului lui Emil Boc, în 2013, fără ca atunci să fie gândită lărgirea, un proiect, probabil, prea avangardist pentru acei ani. 

 

După mai bine de doi ani şi jumătate, strada a intrat în proprietatea municipiului. În 3 septembrie a fost demarată licitaţia pentru mutarea reţelelor, până la sfârşitul lunii octombrie vom putea vota studiul de fezabilitate în Consiliu Local. Acolo trebuie să avem şi valoarea expropierilor; colegii de la primărie fac deja evaluări, am scos certificatele de urbanism, discutăm despre 60 de parcele care vor fi expropriate.

 

Sper ca în şedinţa din octombrie să aprobăm indicatorii tehnico-economici, după care intrăm în linie dreaptă şi putem trece la proiectare. Dacă lucrurile merg conform graficului, lucrările la lărgirea străzii Bună Ziua ar urma să înceapă în primăvara anului viitor", a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la Realitatea FM Cluj. 

 

Pentru această stradă s-au propus două variante: patru benzi sau trei benzi și o pistă de biciclete, fiind aleasă ultima variantă, se pare cu votul locuitorilor din zonă.

 

Vrem o stradă modernă, care să încurajeze şi transportul alternativ, în special pe perioada verii. Nu trebuie să ne gândim astăzi că pistele de biciclete nu au continuitate, trebuie să începem de undeva ca apoi să le putem extinde”, a spus Dan Tarcea. Cu toate acestea, pista de biciclete este aproape un nonsens acolo, pentru că relieful zonei va face ca puțină lume să le folosească pentru a circula spre centrul Clujului. 

 

Cartierul Bună Ziua mai are nevoie și de alte investiții care lipsesc, cum ar fi o grădiniță și o școală pentru cei 25.000 de oameni care locuiesc în zonă. În 2013, primarul Emil Boc tuna și fulgera către constructorul Bonjour Residence, acuzând că ei ar trebui să facă aceste investiții. Dezvoltatorul a primit autorizație pentru construirea cartierului rezidențial, numai dacă va face aceste lucruri. 

 

În PUG am prevăzut un teren pe care să poată fi construită o școală și o grădiniță. Asta a fost condiția în momentul în care s-a emis autorizația de construire. În Bună Ziua toate terenurile sunt private. Primăria nu are nicio palmă de teren. Ansamblul rezidențial este privat și investitorul s-a angajat că va face o unitate de învățământ. În cazul în care nu se va ține de cuvânt nu va mai primi autorizație de construcție pentru proiectele viitoare”, a amenințat Emil Boc.

 

Din august 2013 au trecut 5 ani și nimic nu s-a făcut, dar dezvoltatorii au continuat să umple zona cu blocuri, fără un parc, fără o școală și o grădiniță.

 

Bonjour Residence a mimat o investiție, investind în cel mai mic parc din lume, de corca 100 de mp (foto).

Comentarii Facebook