La UPU Copii Cluj plouă în cortul de triaj amplasat la intrare. Medicii au pus găleți și role de hârtie / UPDATE: Problema a fost remediată - FOTO


UPDATE

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, susține că problema a fost remediată.

Ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public referitoare cortul pentru triaj montat în curtea UPU Copii, pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarele precizări:

Problema sesizată a fost remediată în scurt timp și a fost provocată  de scăderea, temporară, a presiunii din structura de susținere a cortului. 

Nefericitul incident a avut lor din cauza diferențelor de temperatura și a precipitațiilor înregistrate pe parcursul nopții, factori care au condus la scăderea presiunii din elementele gonflabile. 

Pentru compensarea  pierderilor de presiune (care pot apărea în decurs de 5-6 ore), acest tip de cort este  prevazut cu o pompă electrică, care facilitează restabilirea optimă a parametrilor de funcționare. 

Totodată, pentru evitarea unor situații similare, în cursul zilei au fost verificate  toate corturile amplasate pentru acțiunile de sprijin și remediate problemele identificate, cu operativitate.  

Facem precizarea ca la momentul producerii regretabilei situații, în cort nu se aflau pacienți, nici echipamente medicale care ar fi putut fi deteriorate”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biriș.

---------------------------

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii (SCUC) din Cluj-Napoca anunță că a montat un cort de triaj.

Din 16.03.2020, la intrare la UPU Copii, de pe strada Moților,  a fost montat un cort de triere a cazurilor. ”Preluarea se va face inițial în cortul amplasat în fața UPU, în vederea triajului epidemiologic. NU vor fi preluați copii cu semne de boală acută direct în Clinicile Pediatrie I, II sau III”, a precizat conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj.

1_3_195719_1584349040_04069_fav.jpg

Foto: Așa arăta cortul când vremea era bună

Cortul este însă de toată rușinea, pentru că este spart, iar după ploaia de sâmbătă seara s-a umplut de apă. 

Astea sunt condițiile din UPU Copii Cluj-Napoca, în care sunt așteptați pacienții și unde lucrează personalul medical în ploaie, vânt, frig și stau cu găleți, fiindcă plouă prin cort. Nu sunt materiale, nu sunt echipamentele necesare.

În momentul de față, toate consultațiile se fac in UPU, pentru că corturile sunt pline de apă și aparatura e în mijlocul corturilor, nu se pot face consultații în corturi”, a precizat un părinte.

90653053_2559961197555569_3605399095352492032_n.jpg

Comentarii Facebook