La mulți ani Florin Piersic! Maestrul, sărbătorit la Cluj ca un star de Hollywood - VIDEO


Florin Piersic a împlinit sâmbătă, 27 ianuarie, 83 de ani și a fost sărbătorit vineri seara la Cluj, la un star de Hollywood.

Mă simt extraordinar şi îmi pare rău de un singur lucru, că nu am 38 de ani, ci 83 de ani. Sunt emoţionat. (...) Excelenţa voastră Ioan Aurel Pop, dacă eu aş conduce ţara asta şi aş avea un cuvânt de spus, mâine eraţi preşedinte. Mie îmi place de dumneavoastră din ziua când am fost la Veneţia şi eraţi la Centrul Cultural. (...) Ioan Aurel Pop este preşedintele Academiei Române şi se duce la Bucureşti şi nu-i vine în cap să spună la Ateneul Român să vină şi Piersic să spună poezia , că despre asta era vorba. Au venit unii în blugi, dar eu nu am fost acolo. (...) M-a chemat odată PF Daniel şi a zis că . Aşa că să vă puneţi bine cu mine, iar doamnele dacă doresc să se spovedească, la mine să veniţi”, a spus, glumind, Piersic.

La evenimentul de la Cinema Florin Piersic au fost 800 de persoane.

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, i-a recitat actorului patru versuri pe care le-a scris special pentru el: ”Ne luminează viaţa cu har de actorie, pogoară de pe scenă fărâme de destin, presară printre vorbe fiori de apă vie, ne-ncântă şi descântă numindu-se Florin”, scrie Mediafax.

Pentru organizarea spectacolului, Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat suma de 130.000 de lei (28.000 de uro), transportul cazarea şi masa artiştilor invitaţi (100.000 de lei), plata sistemelor de sonorizare şi lumini (5.000 de lei), şi pentru recepţia de la restaurant (25.000 de lei). 

Piersic a avut și glume deochiate: ”Cioloș e din Sălaj, mi-a pupat mâna de două ori. A venit după un spectacol și a fost atât de... ăsta îi bulangiu, ce să îmi pupe mâna? El e căsătorit cu o franțuzoaică, bună de nu-i adevărat. Și nevasta lui Iohannis, m-am uitat, poartă mini, mă doare capul numai când mă uit la ea. Iohannis ăsta, e băiat deștept”.

Comentarii Facebook