La licitații suntem primii! S-a lansat licitația pentru drumul expres A3 (zona Turda) și DN1 (zona Tureni)


CNAIR a publicat în SEAP licitația pentru execuția lucrărilor la drumul expres care va realiza conexiunea dintre A3 (zona Turda) și DN1 (zona Tureni).

Lucrările se ridică la valoarea estimată de 568.227.945,86 lei (fără TVA) și sunt finanțate prin fonduri europene nerambursabile.

Traseul drumului expres are o lungime de 4,957 km. și va face legătura între A3, la km. 21+900 și DN1, la km. 457+750.

Durata contractului este de minim 68 de luni, din care 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, minim 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 10.04.2023.

Centura devenită drum expres prin Tureni e un proiect ce s-a discutat prima dată în 2010 - 2011

Centura promisă încă de pe vremea Elenei Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului (2009 - 2012), de la Mărtinești la Autostrada Transilvaniei a ajuns la a treia variantă de traseu. În cele din urmă s-a mutat în Tureni. 

Daniela Mănăilă, primarul comunei Tureni, a ținut să clarifice faptul că ultima variantă a centurii de circa 5 km trece prin localitatea Tureni și cea din Mărtinești e istorie. 

Varianta de la Mărtinești a fost prima variantă promovată când era ministrul Dezvoltării Elena Udrea. Acum toată centura este pe teritoriul satului Tureni. 

Cea din Mărtinești a fost prima variantă promovată de Elena Udrea, iar de atunci au mai fost trei variante. 

Cea din Mărtinești mergea pe drumul comuna DC 85, trecea peste pășunea comunală din satul Comșești și se înțepa în zona lacurilor din Mărtinești, după coada lacurilor de acolo. Vă dați seama unde se înțepa varianta asta. 

După aceea a fost varianta de până anul trecut care era racordată pe DJ107L, unde e podul de peste Autostrada Transilvaniei. Aia venea pe la capătul cimitirului din Tureni și ieșea tot prin Tureni. Nu mai avea nicio treabă cu Mărtineștiul.

Acum, această variantă se înțeapă în Autostradă pe sub pasajul aflat mai jos cu vreo 200 de metri de podul de pe DJ 107L, și iese aici, în Tureni, unde sunt panourile solare”, a spus primărița Daniela Mănăilă.

Comentarii Facebook