Luni 6 Februarie

La Cluj, un fermier cultivă roșiile cu muzică clasică: „Undele sonore influențează starea plantelor” - VIDEO


Un fermier clujean a recurs la o metodă inedită pentru ca legumele sale să crească mai bine şi să fie mai gustoase. Pentru asta a băgat mâna în buzunar şi a investit într-un sistem de sonorizare pentru a pune muzică clasică în seră, relatează Adevărul.ro

Liviu Baltă, un economist din Cluj, a ridicat de la zero o fermă, la 20 de kilometri de oraş, unde cultivă legume organice, pe care le livrează la domiciliu clienţilor săi pe bază de abonament.

El susţine că găsit cea mai bună metodă pentru ca legumele să crească mai bine: le pune muzică clasică. Asta l-a costat, însă. Pentru sistemul de sonorizare prin care pune muzică pentru legume a plătit 2.000 de euro. Baltă susţine că plantele simt nivele se stres sau relaxare cauzate de mediul exterior.

Muzica prin undele sonore influenţează starea plantelor. Conform cercetătorilor, muzica clasică are o influenţă benefică privind creşterea plantelor, spune el. În sprijinul acestei afirmaţii vine şi un studiul realizat de Association of Global Science Inovation, dar şi altele care au fost publicate în revistele ştiinţifice.

Totodată, persoanele care lucrează într-un mediu cu muzică relaxantă, cum este în cazul nostru o seră cu roşii, beneficiază şi ei de armonia cu natura”, mai spune el. „Parcă eşti la Teatrul Naţional din Cluj”, i-ar fi spus un oaspete care a vizitat sera de roşii organice.


Comentarii Facebook