La Cluj se fac pași pentru mutarea cablurilor aeriene în subteran

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca impune operatorilor de telecomunicații tăierea și dezafectarea cablurilor și echipamentelor de pe domeniul public. Amenzile sunt de 2.500 de lei.

 

”În şedinţa Consiliului local de marţi, 4 iunie, a fost adoptată o hotărâre prin care a fost modificată şi completată Hotărârea nr. 565/2006 privind asocierea în participaţiune a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca cu persoane juridice în vederea realizării unei reţele municipale de canalizaţii pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru pozarea cablurilor de telecomunicaţii.

 

Până la momentul actual, pe un număr de 68 de străzi şi alei a fost realizată infrastructura subterană pentru pozarea cablurilor de telecomunicaţii. Practic, demersul de relocare a cablurilor aeriene în subteran nu s-a finalizat, fiind necesară stabilirea unor obligaţii şi responsabilităţi mai precise inclusiv pentru proprietarii stâlpilor pe care sunt instalate cablurile aeriene”, precizează reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

 

Executantul lucrărilor de reţea municipală de canalizaţii pentru pozarea cablurilor are obligaţia notificării Consiliului local despre data finalizării canalizaţiei în vederea punerii în funcţiune a obiectivului asocierii, pentru fiecare tronson sau stradă în parte.

 

De asemenea, ”s-a stabilit o procedură de degajare a domeniul public de cablurile dezafectate. Astfel, pentru situaţia în care operatorii de telecomunicaţii nu dau curs notificării de dezafectare şi ridicare de îndată a cablurilor şi echipamentelor de pe domeniul public, acestea vor fi preluate de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, activitate care va fi prestată în baza unui contract de servicii”, mai precizează reprezentanții municipalității.

 

Nerespectarea noilor prevederi va fi sancţionată cu amendă curpinsă între 2000 şi 2500 de lei.

Comentarii Facebook