La Cluj se deschide Cofeels, prima cafenea pentru persoane cu dizabilități


Un antreprenor clujean deschide Cofeels, prima cafenea socială din Cluj-Napoca. Cafeneaua se află aproape de centrul Clujului pe str. Gheorghe Șincai, nr. 9 care face legătura cu Memo și Republicii. Poți să vii și tu la deschidere pe data de 24 iunie.

Cofeels s-a născut din pasiunea pentru cafea și este mai mult decât o cafenea. Este locul în care poți să-ți începi ziua, să lucrezi la un nou proiect sau să te întâlnești cu prietenii. Un loc în care poți să găsești o cafea excelentă, de la partenerul nostru care e tot o întreprindere socială (el redirecţionează cea mai mare parte a profitului sub formă de burse pentru copiii care au posibilităţi reduse).

Este o întreprindere socială prin care antreprenorul Lucian Butnaru dorește să aducă într-un singur loc oamenii tipici și oamenii cu dizabilități. Oameni care să împartă aceeași bucurie: cafeaua.  

Misiunea acestei cafenele este ca prin pasiunea pentru cafea să putem contribui la calitatea vieții persoanelor cu dizabilități de vedere. 

Cofeels este organizat ca un SRL, cu diferența că 90% din profit este destinat scopului social. Când achiziționezi o cafea/produs faci un pas spre a le oferi o viață mai bună celor care nu pot vedea lumea cum o facem noi.

191685387_424799655585903_2138061056922313397_n.png

Prin faptul că vii și cumperi cafeaua sau produsul preferat de la noi, susții misiunea Cofeels.

Lucian Butnaru, fondatorul acestui proiect, știe ce înseamnă o dizabilitate de vedere și o cafea bine făcută. Asta l-a făcut să pună un mesaj un pic mai diferit pe paharele ”to go”. Acest mesaj este inspirat de acele situații în care Lucian mergea cu prietenul lui nevăzător în restaurantele din Cluj și primeau răspunsuri negative când venea vorba de a intra cu câinele ghid.   

Lucian își dorește să aducă un ajutor în aceste situații și, de aceea, mesajul va fi despre nevăzători și câinele ghid.

Poate că uneori avem momente când vrem să ajutăm, dar nu știm cum să o facem. 

Ca urmare, prin această cafenea socială vrem să oferim posibilitatea fiecărui om să contribuie la o lume mai bună. Pentru că fiecare om este o parte importantă din comunitate, fie că este tipic sau are o dizabilitate.

198908916_433862178012984_2373438943176059373_n.png

Comentarii Facebook