La Cluj IARĂȘI e scandal pentru că se pun garduri și la UNTOLD. Cum comentați?

 

Clujenii care au fost nemulțumiți de amplasarea gardurilor în Piața Unirii la concertul lui Billy Idol revin acum și critică amplasarea de garduri la Untold Festival, pentru cele patru zile de concerte.

 

Am fost, am văzut, m-am minunat și m-am întristat. Da, gardurile sunt acolo și peste câteva zile vor bloca accesul clujenilor la două treimi din Parcul Central. Plus străzile și trotuarele din preajmă. Pentru festivalul Untold. Din păcate, am spus-o și anul trecut, când cu îngrădirea Pieței Unirii pentru concertul lui Billy Idol, domnul primar Emil Boc n-a înțeles și nu înțelege mare lucru din orașul în fruntea căruia se află. În primul rând n-a înțeles că dacă Clujul are, la ora actuală, una dintre cele mai active vieți civice din România, acest lucru s-a construit în jurul bătăliei pentru spațiul public, acaparat politic la sfârșitul anilor 90 și începutul anilor 2000 de administrația Funar. Dacă d-nul Funar a fost expert în mutilatul spațiului public, d-nul Boc se dovedește expert în privatizarea lui.

 

Explicațiile cum că suprafața asta uriașă ar fi necesară din motive de securitate, sfidează inteligența. Păi de ce s-a construit lângă parc stadion cu 35.000 de locuri și sală a sporturilor de 6.000 de locuri dacă securitatea participanților la evenimentele de aici ar necesita o suprafață de 3-4 ori mai mare? Dacă ăsta ar fi fost motivul, atunci nu aveau decât să organizeze festivalul la marginea orașului. Că nu e absolut nicio necesitate ca el să fie organizat în centru! Să fim serioși și să nu facem din megalomania unora și din dorința de profit a altora (că tarabe și chioșcuri comerciale se vor instala în spațiul acaparat) o necesitate!

 

Să ne înțelegem, Untold este un eveniment eminamente privat”, scrie Mihai Goțiu, pe site -ul România Curată. 

 

Emil Boc a fost întrebat la conferința de presă de luni, 27 iulie, despre aceste garduri. ”Îmi cer scuze clujenilor pentru restricții. Subliniez încă o dată caracterul ultra-temporar al acestor măsuri. Înțeleg criticile, dar sper să ne înțeleagă, pentru că beneficiile pentru oraș, pentru comunitate, sunt enorme”, a spus primarul. 

 

Clujenii au început să dezbată pe Facebook cazul, chiar dacă izolat. Unul dintre ei a scris: ”Deci, dacă nu mergeți la Untold, ”ciocu' mic”, cum transmite transmite cineva pe FB. "Mare rahat ca au inchis parcul!!!Cum altfel sa ii diferentieze pe cei care au platit bilete de cei care vor sa sara gardul sau nu vor bilete?!...Nu moare nimeni daca nu se plimba prin park weekendul ăsta garantat!!!.Sa meargă la oi!...se intampla ceva in Cluj si acum se gasesc tot felul de carcotași.Ba ca har,ba ca mar!!!luati si noi liber weekendul ăsta si carcoriti pe la Dej,Gherla sau prin Oradea!Altii vin din cele patru zări sa vada orasul ,sa fie part of this moment si voi nu mai puteti de "străzi închise pe perioada festivalului""6 lei berea la festival""parcul închis"...respirati,e doar de joi-duminică! Cei mai multi dintre voi plecati in perioada asta "la tara".Asa ca mucles,bagati o "ratotă" si o bere si gata,sa nu va mai aud ca ne obositi". Prea mult internet pe azi?”, a scris clujeanul.

Comentarii Facebook