La Cluj, angajatii unor firme de pompe funebre îmbălsămeaza cadavre în garajele unor blocuri

 

Angajații unei firme de pompe funebre au fost filmați în timp ce îmbălsămau cadavre în garaje situate între blocuri, la cativa metri de spatiile de joaca pentru copii.

 

Intr-unul dintre cele mai cunoscute cartiere ale Clujului, langa o scara de bloc si o farmacie se afla un garaj inchiriat de o firma de pompe funebre. In momentul in care se deschid usile vedem o multime de sicrie sprijinite iar dupa niste perdele , doua mese pe care se afla doua cadavre. Cel mai probabil urmau sa fie imbalsamate. Cei care stau in zona sunt scandalizati, conform Știrileprotv.ro.

 

Acum aud de la vecini. E cutremurator, asa ceva la 50 de metri de locuinta sa vina sa imbalsameze mortii”, a spus un localnic.

 

Au fost momente in care am tinut mortul chiar si 2-4 zile acolo, sunt conditii improprii nu este nici macar canalizare, nici aer conditionat sau frigidere”, a spus un fost angajat al unei firme de pompe funebre.

 

Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sanatate Publica Cluj, a precizat că va trimite o comisie de anchetă.

 

Administatorul firmei de pompe funebre care desfasoara servicii de imbalsamare in garaj a refuzat sa comenteze situatia. Alti patroni recunosc că profită de faptul că legea nu este foarte clară. Trebuie să fie respectate condițiile igienico-sanitare și spațiul să fie de minim 18 de metri patrati.

 

Îmbălsămarea ar trebui făcută de angajați acreditați de IML, dar patronii îi pun pe șoferi să facă acest lucru.

Comentarii Facebook