La Cluj a scăzut infracţionalitatea economică, dar oamenii își DAU ÎN CAP la țară

 

Polițiștii clujeni se laudă că la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost înregistrate cu 2,77% mai puţine sesizări de infracţiuni decât în perioada similară a anului 2016.

 

Potrivit unor date statistice, în ceea ce priveşte combaterea criminalităţii, din analiza datelor statistice rezultă că în primele 6 luni ale anului 2017, la nivelul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost înregistrate cu 2,77% mai puţine sesizări de infracţiuni decât în perioada similară a anului 2016. A scăzut cu 27,47% infracţionalitatea economică, iar criminalitatea în mediul rural a înregistrat o ușoară creștere.

 

Infracţiunile contra patrimoniului reprezintă peste 54% din totalul infracţiunilor înregistrate în perioada analizată, în scădere cu 2,59%. Furturile reprezintă cel mai important segment infracţional al acestei categorii (68,56%), în scădere cu 7,05%, trendul fiind descrescător. 

 

Prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale a constituit un obiectiv prioritar pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, continuându-se aceeaşi manieră de abordare, axată pe apropierea de comunitate, pregătirea antivictimală a cetăţenilor şi perfecţionarea sistemului de ordine publică.

Infracţiunile stradale sesizate au reprezentat 7,87% din totalul infracţiunilor sesizate. Ponderea cea mai mare  au furturile din autovehicule, acestea reprezentând 37,13% din totalul infracţiunilor stradale sesizate.

Comentarii Facebook