Judecătoria Turda: 1 an cu SUSPENDARE pentru un turdean care i-a dat cu toporul peste coaste concubinei


Victimele violenței domestice din România nu au parte de suficient sprijin din partea autorităților. O victimă dependentă de agresorul său poate să nu mai depună plângere chiar dacă a fost la un pas de a fi ucisă. Ce face statul în acest caz? Renunță la penalizarea abuzatorului pentru că „părțile se împacă”. Un caz similar a avut loc în Turda, unde un bărbat care și-a bătut consoarta, merge în fața instanței, recunoaște și explică cum a „mărunțit-o” cu bătaia, apoi primește „cu suspendare”.

În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că inculpatul (…), la începutul lunii decembrie 2020 (cu aproximativ o săptămână înaintea datei de 13.12.2020) a agresat-o pe persoana vătămată (…), concubina sa, prin folosirea unui cuţit, cauzându-i plăgi tăiate/înţepate la nivelul spatelui şi a degetelor mâinii, după care în data de 12.12.2020 a exercitat din nou acte de agresiune asupra concubinei sale, lovind-o cu un topor în zona toracelui, cauzându-i o echimoză, leziunile traumatice menţionate mai sus necesitând pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale. Cauza a fost înregistrată în data de 21.12.2021 sub dosar nr.####/328/2021.”, a fost concluzia instanței, într-un dosar de acest gen, judecat în 3 februarie 2023.

Se va avea în vedere că inculpatul a recunoscut fapta imputată, modalitatea concretă de comitere a faptei, aşa cum fost prezentată mai sus, numărul de zile de îngrijiri medicale de 8-9 zile, persoana vătămată arătând că s-a împăcat cu inculpatul.”, a anunțat instanța, după care a dat sentința: 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în formă continuată(2 acte materiale), menționând că „dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.”, notează turdanews.net

Comentarii Facebook