Suspectii jafului din Muntii Gutai, judecati azi la Cluj

Cei doi suspecti in cazul jafului din Muntii Gutai vor aparea astazi in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj, care trebuie sa decida daca daca vor anula mandatul de arestare pe 29 de zile eliberat joia trecuta de judecatorii de la Tribunalul Maramures.

Ioan Ursut, in varsta de 51 de ani, si cetateanul italian Massimo Loddo, de 33 de ani, au fost retinuti saptamana trecuta, miercuri, de procurori sub acuzatia de talharie, port ilegal de arma, privare de libertate si furt calificat. Aparatorii celor doi au depus recurs la decizia judecatorilor maramureseni de arestare pe 29 de zile si cer cercetarea lor in stare de libertate deoarece probele procurorilor nu sunt intemeiate si atat Ursut, cat si Massimo Loddo, nu prezinta pericol public.

Cei sunt acuzati in baza probelor ADN si a interceptarilor telefonice ca in 15 septembrie 2009 au oprit o masina de valori in Muntii Gutai si i-au imobilizat pe paznici, disparand cu suma de 280.000 de lei. Atacatorii purtau cagule, sustin martorii su procurorii, si au simulat un control in trafic, pretinzand ca sunt politisti.

Dupa retinerea lui Ursut si a lui Massimo Loddo de saptamana trecuta, procurorii au dat informatii suplimentare in legatura cu acest dosar. Ei au spus ca cei doi au furat in realitate 4 milioane de lei si ca Ursut este cautat si in Italia si Suedia, de unde a evadat din mai multe inchisori.

Comentarii Facebook