ITM Cluj a amendat DUR cluburile și barurile

 

Inspectorii ITM Cluj au făcut un control de amploare în baruri, cluburi de noapte, cafenele, restaurante, în perioada 9 - 27 noiembrie. 

 

Au fost verificate legalitatea angajărilor (inclusiv transmiterea contractelor individuale de muncă în REVISAL, în termenul legal); timpul de muncă şi timpul de odihnă; repausul saptămânal şi repausul zilnic.

 

În privința relaţiilor de muncă au fost controlaţi un număr de 130 angajatori, din care 6 practicau munca fără forme legale de activitate. Au fost depistate 10 persoane care desfăşurau activitate fără a avea întocmite contracte individuale de muncă. S-au aplicat un număr de 27 sancţiuni contravenţionale, din care 6 pentru munca fără forme legale de activitate. Valoarea amenzilor aplicate în domeniul relaţiilor de muncă a fost de 121.500 lei, din care 100.000 lei  pentru munca fără forme legale.

 

Amenzile au fost aplicate pentru: munca fără forme legale de activitate, nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului saptămânal, nerespectarea prevederilor legale  referitoare la munca suplimentară, nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte, transmiterea cu întârziere a contractelor de muncă în Revisal, nerespectarea regimului de muncă al minorilor.

 

Inspectorii au verificat și securitatea la locul de muncă, aplicând 110 sancţiuni contravenţionale, din care 4 amenzi în valoare de 20.000 lei. Amenzile au fost acordate pentru: lipsa vizitelor medicale la angajare si a vizitelor periodice, neinstruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.  Alte deficienţe constatate au fost: nedesemnarea lucrătorilor pentru acordarea de prim ajutor şi stingerea incendiilor, nu au fost verificate prizele de împământare, nu au fost revizuite evaluările de  riscuri, nu au fost semnalizate vizibil  dispozitivele pt. stingerea incendiilor , fişele de aptitudine nu erau ataşate la fişele de instruire individuală.

Comentarii Facebook