Îţi întârzie menstruaţia? Vezi cinci cauze posibile



Întârzierea menstruaţiei nu este cauzată doar de apariţia unei sarcini. Controlul ginecologic este recomandat dacă mesntruaţia nu apare la data la care ar trebui, deaorece poate fi un semn de boală. 

1. Tratamentele pe bază de medicamente

Ciclul menstrual poate fi dereglat şi din cauza tratamentelor cu antidepresive sau antibiotice. Unele medicamente pot avea și astfel de efecte secundare, mai ales cele utilizate pentru slăbit și pentru a scăpa de anumite dependenţe, precum fumatul sau alcoolul.

2. Schimbările bruşte afectează organismul

Schimbarea stilului de viaţă şi a programului obişnuit poate duce la modificări ale stării de sănătate, cel puţin până se adaptează organismul. Şi călătoriile dintr-o ţară în alta sau dintr-un oraş în altul pot duce la întârzierea menstruaţiei, scrie libertatea.ro

3. Apariţia menopauzei

Dacă ai trecut de 40 de ani organismul începe să dea semne de apropierea menopauzei. Prin urmare, bucură-te că te apropii de o nouă etapă importantă a vieţii de femeie, chiar dacă nu tocmai plăcută!

4. Stresul

Stresul scade secreţia de hormoni responsabili cu producerea ovulaţiei. Astfel, ciclul lunar este dereglat și, implicit, menstrele întârzie sau chiar încetează să mai apară.

5. Oscilaţiile de greutate

Scăderea sau creşterea în greutate poate determina întârzierea menstruaţiei. Nu e recomandat să treci de la o dietă la alta sau să mănânci dintr-o dată mai mult sau mai puţin. Trebuie menţinută greutatea normală, dat fiind că și persoanele obeze, și cele subponderale suferă din cauza dereglărilor metabolice, acestea incluzând și întârzierea menstruaţiei.

Comentarii Facebook