Luni 28 Noiembrie

ISU Cluj a redus numărul intervențiilor pentru că mașinile sunt vechi


ISU Cluj a redus numărul intervențiilor pentru că mașinile sunt vechi și nu mai fac față.

Anul trecut am înregistrat o scădere cu aproape o mie a numărului intervenţiilor faţă de 2017 deoarece parcul de ambulanţe SMURD este învechit, multe ambulanţe fiind scoase din intervenţie. Aceasta este una dintre cauzele reducerii intervenţiilor în 2018, astfel că se pune o presiune pe noi din punctul de vedere al mijloacelor de intervenţie - stingere a incendiilor şi acordarea de ajutor medical calificat. În 2018, am fost în imposibilitatea de a menţine în intervenţie toate ambulanţelor SMURD, astfel că am avut 1.195 de zile, ceea ce înseamnă cumulat 3 ani, în care una sau mai multe ambulanţe SMURD au fost scoase din intervenţie. În luna mai, de exemplu, am avut 6 ambulanţe în acelaşi timp scoase din intervenţie, din cele 12 câte avem, ceea ce înseamnă că jumătate nu au funcţionat. A fost o lună grea, cu multe intervenţii”, a spus Ion Moldovan, șeful ISU Cluj.

Conform datelor oficiale, 32% din autovehiculele de intervenţie ale ISU Cluj au norma de exploatare depăşită, iar la grupa transport 43% din autovehicule.

Șeful ISU Cluj se plânge și că are prea puțini angajați. La Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj lucrează 736, dar ar trebui 900-950 de posturi.

Comentarii Facebook