Iohannis l-a făcut chestor (general) pe Mihai Rus, noul șef al Poliției Cluj, absolvent al Facultății de Sport și Drept, la privat - FOTO


Actualul șef al Poliției Cluj a fost ridicat de președintele României la gradul de chestor (n.red. general) la vârsta de 42 de ani. 

Rus este nepotul fostului ministru de Interne, Ioan Rus, și este împuternicit la conducerea Poliției Cluj, urmând să dea concurs pentru a ocupa postul definitiv. Numirea ca împuternicit sau interimar poate fi făcută numai pe o perioadă de câteva luni, dar este folosită pentru a ”amâna” concursul. 

”Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Rus Mihai din Ministerul Afacerilor Interne”, se arată pe site-ul președinției.

Mihai Rus a fost împuternicit să preia conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, la data de 21 octombrie 2022, pe o perioadă de 3 luni, după ce fostul şef al IPJ Cluj, Mircea Rus, a fost eliberat din funcţie, iar în 20 octombrie a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, ulterior fiind pus sub control judiciar.

Noul șef al Poliției Cluj, comisarul șef de poliție Mihai Rus, a studiat la Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar apoi a suplimentat cu cea de Drept, la privat. Citește AICI mai departe.


Comentarii Facebook