Joi 25 Februarie

Iohannis anunță noi măsuri dure: Trebuie restricționată circulația pe timp de noapte


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seară, noi măsuri stricte care ar urma să intre în vigoare în următoarea perioadă.

Printre măsurile anunțate se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în toată țara, restricționarea circulației pe timp de noapte și trecerea tuturor școlilor vor trece toate în online. Premierul Ludovic Orban a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de luni.

Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut și astăzi prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise seara la ora 9:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent dacă sunt locuri publice din interior sau din exterior.

Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare.

Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice”, a spus Klaus Iohannis, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de luni.

Măsurile anunțate de președintele Klaus Iohannis urmează să fie propuse în ședința Consiliului Național pentru Situații de Urgențe și mai apoi aprobate în ședința de guvern.

Comentarii Facebook