Luni 6 Februarie

Ioan Vaidahazan, directorul arestat in cazul "Mita la Bac", ramane in arest

 

Ioan Vaidahazan, directorul adjunct al Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" ramane in arest pentru inca 29 de zile. El a fost arestat pe 20 de zile la cererea procurorilor DNA impreuna cu directorul de la "Alexandru Borza".

 

Mandatul lui Vaidahazan expira miercurea viitoare si procurorii DNA au cerut prelungirea acestuia pe inca 29 de zile, iar judecatorii de la Tribunalul Cluj au consimtit.

 

Ioan Rus, directorul Grupului Scolar "Alexandru Borza" a fost retinut tot in 15 iulie, dar pentru 29 de zile.

 

Cei coi sunt acuzati ca au primit 15.000 de euro pentru a xeroxa 42 de lucrari.

 

Potrivit procurorilor DNA Cluj, in luna iunie, Ioan Rus a pretins "de la mai multi candidati  si de la parintii acestora sume cuprinse intre 1.000 si 1.300 euro, totalizand 14.100 euro, din care a primit efectiv suma de 10.600 euro, promitand ca, in schimbul acestei sume, va interveni pe langa membrii Comisiei de bacalaureat  din cadrul Centrului de examen Grup scolar "Alexandru Borza" din Cluj Napoca, in vederea asigurarii promovarii in mod fraudulos a probei de limba si literatura romana".

Ioan Vaidahazan, membru in Comisia de bacalaureat si director adjunct la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca, a pretins si primit de la un candidat suma de 400 euro pentru a-l ajuta sa promoveze probele scrise la examenul de bacalaureat.

Cei doi sunt acuzati ca au primit banii pentru a multiplica la un xerox color cele 42 de lucrari si pentru a le distruge pe cele completate in timpul examenului la Limba si Literatura Romana.

 

In dosar a fost arestat si directorul Scolii "Didactica Nova", Dorel Avram, pentru 29 de zile sub acuzatia ca a primit 900 de euro de la un elev in schimbul promovarii Bac-ului.

Comentarii Facebook