Ioan Bene le-a spus procurorilor ca era PRESAT să dea bani

 

Patronul firmei Napoca Construcții, Ioan Bene, a povestit tot ce își aduce aminte din relația pe care a avut-o cu președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Conform unor surse apropiate anchetei, Ioan Bene, a spus că l-a cunoscut pe Horea Uioreanu după ce acesta a fost ales în funcție. Bene susține că s-a trezit într-o zi cu o solicitare din partea lui Uioreanu, care voia suma de 50.000 de euro pentru că avea nevoie de bani la partid.

 

Ioan Bene s-a arătat surprins de cerere, dar a acceptat să vireze o sumă importantă, 100.000 de lei, pentru că s-a temut că firma pe care o conduce va avea de suferit. Șeful Napoca Construcții le-a spus procurorilor că firma sa avea mari restanțe în ceea ce priveşte încasările pentru lucrărille efectuate la pista de la Aeroportul Cluj Napoca și că ar putea avea mari probleme în privința emiterii documentelor pentru exeutării lucrărilor la acest obiectiv. 

 

Aceleaşi surse au mai spus că Bene ar fi spus că a perceput solicitarea ca o ”constrângere”, Horea Uioreanu fiind într-o poziție de forță în raport cu el. 

 

Omul de afaceri ar fi admis că a pregătit suma de 100.000 de lei și s-a dus la Consiliul Județean Cluj petru a plăti banii. Acolo s-a dus în mașina unui angajat, cel mai probabil Răzvan Pop, căruia i-a dat banii. Bene a mai afirmat că i-au fost ceruți bani și după acest episod, dar că de fiecare dată erau folosiți alți intermediari.

 

Ioan Bene susține că nu știe câte plăți a făcut, dar că în total ar fi dat circa 50.000 de euro. El a precizat că după ce a plătit fiecare ”rată” a avut o perioadă de liniște și pace, iar când nu plătea era boicotat și resimțea presiuni în derularea contractului, care se resimţea imediat în plata salariilor către muncitorii pe care firmele lui le avea. În prezent, aceste întârzieri salariale se ridică la două luni, şi se datorează faptului că de mai bine de cinci luni Consiliul Judeţean şi Aeroportul CLuj Napoca nu au mai efectuat plăţi aferente lucrărilor prestate.

 

El a mai mărturisit că nu a denunțat ceea ce i se întâmpla pentru că CJ Cluj avea mari datorii către firma Napoca Construcții și că se simțea la mâna lui Uioreanu.

 

Ioan Bene a mai relatat că și Ioan Petran, președintele PNL Cluj-Napoca, l-a asaltat cu cereri de a-i remite diferite sume de bani. Petran a cerut 20.000 de lei, dar Ioan Bene i-ar fi transmis că nu are de unde să îi plătească, drept pentru care i-a restituit contractele fictive şi chitanţele gata completate.

 

Totuși, el a recunoscut că i-a dat acestuia 2.000 de lei, la Consiliului Județean Cluj, deși Petran nu i-a spus pentru ce îi trebuie banii. 

Comentarii Facebook