Învățătoare înjunghiată mortal de mama unui elev. Întâmplarea a avut loc în fața copiilor



O învățătoare a fost înjunghiată mortal, vineri dimineaţa, la Albi, în sud-vestul Franţei, în faţa copiilor, de către mama unui elev care a fost arestată imediat, a anunţat procurorul din localitate.

Vineri "dimineaţa, o mamă a venit cu un cuţit (asupra ei) şi a înjunghiat, în faţa copiilor, o învăţătoare în vârstă de 34 de ani, dintr-un motiv care nu a fost stabilit" încă, a declarat Claude Derens pentru o corespondentă AFP, citată de Mediafax.

"Când am venit la faţa locului, se efectuau manevre de resuscitare. Se afla în stop cardiac, în clasă", a precizat procurorul.

Incidentul a avut loc la începutul orelor în şcoala primară publică "Edouard Herriot".

Ministrul Educaţiei Naţionale Benoît Hamon "şi-a întrerupt imediat activitatea pentru a merge la faţa locului, a prezenta condoleanţe rudelor învăţătoarei şi a le oferi sprijinul", a anunţat un purtător de cuvânt al ministerului pentru AFP.

"El este profund şocat de această crima care îndoliază sfârşitul anului şcolar. Această dramă confirmă necesitatea luptei împotriva violenţei în interiorul şi în jurul şcolii, protejării şcolii, a cadrelor didactice şi elevilor", a continuat purtătorul de cuvânt.

Comentarii Facebook