Duminica 28 Aprilie

Inundațiile de la Dej văzute din aer. Au avut loc și alunecări de teren VIDEO


Inundațiile de pe Someș au atins cote destul de ridicate, fiind afectate atât municipiul Dej, cât și multiple comune din zonă. 

În localitatea Cetan drumul judetean a fost afectat de o alunecare de teren, astfelm că circulatia a fost restrictionata pe un singur sens.

Populatia a fost avertizata prin sistemul RO-ALERT, pentru a fi informati de restrictiile din zona.  Tot astazi, in zonele afectate din apropierea Dejului a venit si prefectul judetului Cluj, Aurel Chereches, pentru a constata efectele produse de inundatii. Conform autoritatilor, apele Somesului sunt in scadere, nivelul scazand cu aproximativ 3 cm pe ora, scrie dejeanul.ro.

Potrivit ISU Cluj, in Câtcau a fost inundata o suprafata mare de teren arabil, dar si 4 kilometri dintr-un drum de exploare agricola. Alte trei podete au fost luate de ape.

In comuna Vad, câteva sute de hectare de teren a fost inundat, iar cursul Somesului a fost deviat partial, afectand drumul judetean pe o lungime de aproximativ 6 metri, acolo unde a avut loc si o alunecare de teren, conform dejeanul.ro.

In comuna Mica au fost inundate câteva sute hectare teren arabil, si au fost afectate patru gospodarii.

Comentarii Facebook