Inundațiile au făcut PRĂPĂD pe o stradă din Dâmbu Rotund - VIDEO

 

O stradă din Dâmbu Rotund a arătat ca un râu în cursul zilei de marți, în urma ploii torențiale.

 

Strada Sanatoriului a fost puternic afectată de ploaia torențială, iar puhuoiul de apă a semănat cu un râu.




 

 

 

Primarul Emil Boc a vizitat zonele afectate de inundații. 

 

Din nefericire, azi am avut parte de o rupere de nori, iar canalizarea nu a putut face fata la puhoiul de ploaie.

 

Am fost peste tot unde au fost puncte critice. Cei mai afectati au fost locuitorii de pe strazile in panta (de ex. Maramuresului, Breaza, Doinei, Migdalului etc) dar si alte strazi colectoare, inclusiv din zona semi-centrala. Pur si simplu, din cauza viiturii foarte violente apa a trecut peste gurile de canalizare si s-a adunat pe strazile colectoare, chiar si in unele curti ale oamenilor. De asemenea, unele canale de scurgere erau colmatate cu gunoaie si au agravat si mai mult situatia existenta.

 

Au intervenit cu profesionalism cei de la ISU, Compania de Apa Somes, Rosal, Bratner, RADP, Politie si Primarie. Acum situatia este sub control in tot orasul si avem permanenta la Primarie toata noaptea, atata vreme cat este cod galben de vreme rea”, a spus Emil Boc.

 

 

Echipele de intervenție ale ISU Cluj acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor ploilor abundente ce s-au manifestat în cursul zilei de azi, fiind preluate până acum peste 100 de apeluri de urgență.

 

Acțiunile pompierilor au fost axate în principal pentru scoaterea apei din imobile inundate din municipiul Cluj-Napoca, comuna Florești și comuna Baciu.

 

Cele mai multe solicitări au venit din zona nord-est a municipiului Cluj-Napoca, cum ar fi Piața Gării, străzile Tudor Vladimirescu, Decebal, Războieni, Corneliu Coposu, Maramureșului, Septimiu Mureșan, Cetății, Alexandru Vlahuță, Suceava, Bulevardul Muncii și Calea Baciului.

 

Străzile Doinei și Vișinilor au fost mai afectate din cauza ieșirii din albie a unui pârâu din zona respesctivă”, precizează ISU Cluj.

 

Comentarii Facebook