Inundații în localitatea Măguri Răcătău

 

Localitatea Măgui Răcătău a fost afectată de precipitațiile căzute în cursul zilei de luni, 26 mai. 

 

”În cursul după-amiezii de ieri, 26 mai a.c., Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a efectuat o deplasare, în regim de urgenţă, în comuna Măguri Răcătău, pentru a evalua la faţa locului situaţia creată în urma căderilor masive de precipitaţii în această comună. 

 

Ploaia torenţială a făcut ca albia cursului de apă Păltiniţa, afluent al Someşului Rece, să crească cu 2 metri faţă de cota normală şi care a distrus mai multe podeţe, în special drumul forestier din aceea zonă.

 

Prefectul Judeţului Cluj a dispus, ca prime măsuri, ca Apele Române Cluj să pună la dispoziţia autorităţilor publice locale utilajele necesare, alături de cele ale primăriei comunei Măguri Răcătău, pentru ca infrastructura distrusă să fie refăcută în regim de urgenţă pentru a evita apariţia izolării unor gospodării”, precizează prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan.

 

Prin ordin al prefectului s-a constituit o comisie de evaluare şi de stabilire a măsurilor pentru evitarea apariţiei unor astfel de situaţii pe termen lung. 

 

În cursul zilei de marți, 27 mai, această comisie s-a deplasat pentru a evalua situaţia, urmând a face propuneri de refacere a zonei afectate.

Comentarii Facebook