Intervenție dramatică de salvare a Rescue 4x4 pe Vârful Ijar, lângă Tarnița - FOTO


Salvatorii de la Rescue 4x4 au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona vârfului Ijar, de lângă Tarnița, pentru a salva ocupanții unui Opel Frontera, care a rămas înzăpezit. 

Ora 22:10, sună telefonul: 46°41′8″ N 23°14′28″ E. Mașină suspendată în zăpadă. Opel Frontera.

3 mașini pleacă din Cluj-Napoca spre incident, pe drum se mai alătură o mașina care vine din altă parte. Urcăm dealul, rămânem și noi blocați. Ne troliem, ne tragem unii pe alții și ajungem până la un punct unde nu mai putem înainte. 4 mașini blocate la 3 dimineața pe un platou în vârful muntelui.

Oamenii care solicită ajutor sunt la vreo 2 km în mașină, înghețați de frig. 2 dintre membrii Rescue 4x4 merg pe jos. Se decide că e prea periculos să se intervină noaptea, se abandonează mașina care o sa fie recuperată ulterior pe lumină. La 5 dimineața ajungem în Cluj. Zapada până la brau, -10 grade”, a relatat unul dintre salvatori. 

Cei din Opelul înzăpezit au fost salvați, dar mașina a fost lăsată acolo. ”Din păcate acest lucru (n.red. tractarea mașinii înzăpezite) nu a fost posibil din cauza condițiilor meteo și a întunericului, fiind prea periculos pentru membrii care au participat. Totuși, persoanele de la fața locului au fost duse în siguranță, iar mașina a fost lăsată acolo.

Duminică s-a intervenit din nou cu 8 mașini pentru a recupera mașina rămasă blocată, lucru dus la bun sfârșit de către membrii comunității din Cluj!

Felicitări tuturor celor implicați!”, a precizat Alex Iulian, unul dintre salvatori.

Rescue4x4 - Asociația Salvatorilor Voluntari 4x4 este serviciul public comunitar gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență.


Comentarii Facebook