Internet gratuit in scolile clujene din mediul rural


Scolile clujene din mediul rural vor avea incepand de anul viitor internet gratuit. Programul este finantat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, care investeste in regiunea de Nord-Vest a tarii 23 de milioane de lei.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Cluj a declarat ca pentru acest program au fost alese 56 de scoli din mediul rural, dar si unele din Gherla si Campia Turzii. Inspectorul general scolar, Anca Hodorogea, sustine ca toate scolile din judetul Cluj sunt conectate la internet, dar ca prin actuala investie retelele vor fi modernizate, iar accesul pe web se va face mult mai rapid.

Profesorii din mediul rural spun ca investitia este foarte buna, deoarece pana acum erau legati la retelele primariilor, unde internetul nu este de cea mai buna calitate. Cadrele didactice spun ca elevii nu intotdeauna acces la informatiile de pe internet, deoarece reteua de se intrerupe frecvent.

Programul a fost demarat in luna octombrie si va fi finalizat intr-un an. In total, in judetul Cluj, de ecasta investitie vor beneficia aproximativ 15 mii de lei, iar la nivelul intregii regiuni de Nord-Vest, 75 de mii de tineri si sase mii de cadre didactice.

Comentarii Facebook