Interlopul Nelson Mondialu se pote angaja! Cum a reușit să își șteargă din cazier condamnările, inclusiv cea de trafic de droguri


Interlopul Nelson Mondialu, pe numele lui real Pop Nelson Simone, a fost reabilitat de justiția clujeană, după multiple condamnări.

Mondialu a fost condamnat în 2005, pentru trafic de droguri, a făcut o parte din pedeapsă și a fost eliberat, dar cu unele drepturi cetățenești suspendate. Acum, Nelson Mondialu a cerut reabilitarea, care îi permite, între altele, să șteargă din cazierul judiciar pedepsele executate și să se poată angaja fără a mai da explicații. 

Reabilitarea cerută vizează pedepse penale mai vechi din 1989, 1991, 1995 şi 2005, scrie Foaia Transilvană.

Reabilitare : ce realizaţi prin reabilitare, după ce aţi fost condamnat pentru o infracţiune:

Redobândiţi drepturile cetăţeneşti care v-au fost interzise prin hotărârea de condamnare. Faceţi să înceteze decăderile, interdicţiile şi incapacităţile care rezultă din condamnare, vă reintegraţi din punct de vedere social şi redobândiţi respectul social deplin. Cu alte cuvinte, ştergeţi consecinţele unei condamnări, efectele ei privative sau restrictive asupra drepturilor dumneavoastră.

Astfel, dacă aţi fost înscris în cazierul judiciar, sunteţi scoşi din evidenţă, condamnarea respectivă nu mai poate atrage reţinerea stării de recidivă şi nici nu mai poate împiedica aplicarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în cazul comiterii unei noi infracţiuni. 

Reabilitarea nu vă îndreptăţeşte însă, să fiţi reintegrat chiar în funcţia din care aţi fost scos în urma condamnării, să fiţi reprimit în cadrele permanente ale armatei sau să vă fie redat gradul militar pierdut. De asemenea nu veţi înlătura măsurile de siguranţă ce au fost luate faţă de dumneavoastră prin hotărârea de condamnare, cu excepţia interdicţiei de a vă afla în anumite localităţi, care dispare prin reabilitare.

Anularea reabilitării:

Dacă după ce aţi fost reabilitat, se constată că aţi mai suferit o condamnare, care dacă ar fi fost cunoscută, ducea la respingerea cererii de reabilitare, reabilitarea judecătorească va fi anulată. Anularea nu va avea loc şi veţi rămâne reabilitat, dacă instanţa a cunoscut că aţi mai fost condamnat, însă nu a ţinut cont de această condamnare.

Comentarii Facebook