Duminica 28 Aprilie

Interlopul din Cluj, care a lăsat o familie în DOLIU, după un accident GRAV, fusese prins înainte fără permis, dar IERTAT de judecători


Poliția Cluj spune că Aurel Covaciu, autorul accidentului mortal de la Căpușu Mare din 23 august, nu are acum niciun alt dosar penal pe numele lui, pentru conducere fără permis. Presa a scris că acesta a condus de multe ori fără permis, în zona Gilău, dar a scăpat de fiecare dată. Surse din zona respectivă spun că acolo polițiștii sunt mult mai ”permisivi” și că mulți etnici romi circulă fără permis. 

În 23 august, Aurel Covaciu a comis un accident mortal, conducând fără permis

Covaciu conducea, în 23 august, un BMW de la Gilău spre Huedin, iar la Căpușu Mare a lovit un alt BMW. Impactul a fost devastator. O persoană a murit la spital, iar alte 7 au fost rănite. Șoferul fără permis nici nu a așteptat să ajungă acolo poliția, ci a luat-o la fugă, cu tupeu, fiind prins la circa 2 kilometri de locul accidentului și dus la spital. 

În cadrul cercetărilor demarate, imediat după externarea bărbatului din spital, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Ulterior, instanța de judecată a decis arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, aflându-se sub efectul măsurii preventive și la acest moment.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă”, precizează Poliția Cluj.

Covaci a condus de 11 ori mașina fără a avea permis în timpul comiterii unor furturi

loan Aurel Covaci a fost trimis în judecată la începutul anului 2023, pentru 11 fapte de conducere fără permis, 11 fapte de furt calificat și o faptă de conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. Bărbatul de 37 de ani a mers la furat de 11 ori cu o mașină, deși nu deținea permis de conducere. Alături de un tânăr de 18 ani, ei au sustras panouri de cofrat tip Dokka. Cei doi au creat un prejudiciu de 16 mii de euro, scrie Info Huedin.

loan Aurel Covaci a fost arestat preventiv în februarie 2023 și eliberat la finalul lunii mai. În mai, Judecătoria Cluj-Napoca l-a condamnat pe bărbat la închisoare cu suspendare pentru cele 11 fapte de conducere fără permis, 11 fapte de furt calificat și o faptă de conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. În luna mai, în fața instanței, Covaci a cerut o pedeapsă mai blândă și a arătat că se îndreaptă pentru că are în întreținere trei copii minori”, mai scrie sursa citată.

Procesul a ajuns pe masa judecătorilor, iar Covaci a primit pedeaspă cu suspendare, deși faptele sale erau un pericol pentru alți șoferi. Nefiind prins când conducea fără permis, Poliția Cluj spune că pe numele bărbatului din Gilău nu au fost deschise dosare penale. 

Menționăm că, la nivelul instituției noastre, bărbatul nu este cercetat în alte dosare penale întocmite pentru infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, facem precizarea că la data de 13.02.2023, acesta a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești pentru infracțiunile de furt calificat în forma continuării, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Ulterior, la expirarea acestei măsuri, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, măsură dispusă la data de 14.02.2023, de către Judecătoria Cluj-Napoca.

La data de 29.05.2023, acesta a fost pus în libertate prin suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, prin hotărârea instanței din data de 29.05.2023, emisă de Judecătoria Cluj-Napoca”, spun anchetatorii.

Comentarii Facebook