Miercuri 24 Aprilie

Interlopii clujeni Tripon şi Marc nu au fost arestați. Ce judecător din Cluj i-a tratat cu BLÂNDEȚE?

 

Judecătorul Octavian Chirilă de la Judecătoria Cluj Napoca a respins, în mod inexplicabil, solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, cu privire la arestarea a doi interlopi clujeni, Rareş Marc şi Ionuţ Tripon, implicaţi în ultima perioadă în mai multe bătăi în locuri publice. 

 

Anchetatorii susţin că cei doi se află în perioada de încercare, după ce în anul 2011 au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi vătămare corporală.

 

Procurorii au solicitat arestarea în lipsă a celor doi tineri sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi vătămăare corporală gravă, Marc şi Tripon sunt acuzaţi că l-au bătut în faţa discotecii Alegria, pe Alexandru Moldovan şi i-au provocat acestuia multiple fracturi de mandibulă. Medicii legişti eu emis un certificat medico legal provizoriu din care rezultă că Moldovan necesită 45 de zile de îngrijiri medico legale. Cei doi tineri mai sunt acuaţi că după bătaia de la Alegria au mai provocat o altă bătaie în curtea interioară a Instititului Inimii din Cluj Napoca, unde victimă a căzut un sportiv de performanţă Alin Vlad. 

 

După începerea anchetei, cei doi au dispărut fără urmă, fiind citaţi de mai multe ori de către procurori, dar fără niciun rezultat. Pentru că se sustrag de la anchetă, procurorii au cerut Judecătoriei Cluj-Napoca arestarea în lipsă a celor doi, dar magistratul Octavian Chirilă a respins solicitarea, deşi cei doi, Marc şi Tripon, nu s-au prezentat nici azi la termenul de judecată unde s-a discutat arestarea celor doi.

 

Surse judiciare susţin că magistratul Chirilă a refuzat să îi aresteze pe cei doi tineri pe motivul că în bătaia de la discoteca Alegria au mai fost implicaţi alţi doi tineri Anton Olimpiu şi Jasko Agoston, pentru care procurorii nu au solicitat arestarea. Numai că, judecătorul a uitat un fapt important, Stoica şi Jasko nu au fugit din ţară şi nu se sustrag anchetei, surse judiciare susţinând că cei doi se prezintă la Poliţie ori de câte ori sunt citaţi.

 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au declarat recurs.

 

Cu toate că se ascund de procurori, Marc și Tirpon au intrat în direct la emisiunea Știri de Cluj LIVE, din 14 august, și au spus că sunt în concediu. ”Vom plăti pentru ceea ce am făcut. Acum suntem în concediu, nu ne ascundem”, a spus Ionut Tripon.

 

Vezi AICI dialogul cu cei doi.

Comentarii Facebook