Instalația artistică ce reprezintă planeta Pământ, revine la Cluj. Gaia va fi agățată de „bolta” Grădinii Botanice


Gaia revine la Cluj, de data acesta pentru a susține o cauză umanitară. Spectaculoasa instalație care „înfățișează” Pământul va fi expusă timp de două zile, în 26-27 martie, în Grădina Botanică și va putea fi vizitată în schimbul unei donații minime recomandate de 10 RON. Banii strânși vor ajuta la susținerea celor care s-au văzut nevoiți să fugă din calea războiului din Ucraina.

Grădina Botanică, cea mai frumoasă oază de verdeață din oraș, devine gazdă pentru planeta albastră. Cu o istorie de peste 100 de ani, aceasta se întinde pe o suprafață de 14 hectare și oferă vizitatorilor șansa de a admira mii de specii de plante de pe întreg globul pământesc. Iar acum curioșii se vor putea (re)conecta, într-un mod cu totul special, cu inedita instalație care a făcut deja înconjurul lumii. 

Veniturile generate în cele două zile de expoziție vor contribui la susținerea refugiaților, în condițiile în care cifrele de până acum ne arată că peste 3 milioane de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească țara. Banii vor fi direcționați către Asociația O Masă Caldă, ajutând astfel la susținerea centrului de refugiați aflați în tranzit în Gara CFR Cluj-Napoca.

De la primii refugiați care au ajuns în Cluj-Napoca, Asociația O Masă Caldă a fost alături de ei cu ceea ce știe cel mai bine: hrană pentru trup. Apoi ne-am implicat și mai mult, voluntarii noștri fiind prezenți în gara unde s-a înființat ceea ce noi numim Centrul de Tranzit pentru Refugiați. Și e bine că suntem acolo, pentru ca, pe lângă hrana pentru trup, oferim și un zâmbet și o îmbrățisare. Deplină recunoștință tuturor celor implicați! Toată stima pentru grupul de translatori, format ad hoc și fără de care orice am face ar fi teribil de greoi. Multe mulțumiri tuturor celor care ne susțin financiar să ne îndeplinim misiunea în deplină siguranță!”, spune Raimonda Boian, președinte O Masă Caldă. 

Așadar, fiecare donație făcută de către clujeni va reprezenta un real sprijin pentru cei aflați în nevoie în această perioadă dificilă. În plus, cetățenii ucraineni vor avea parte de acces gratuit, în speranța că le vom putea aduce măcar câteva momente de bucurie.

Donațiile se vor putea face doar în zona special marcată și amenajată cu expoziția GAIA. Accesul în Grădina Botanică se face doar cu achitarea biletului de intrare, bani care revin Grădinii Botanice. 

Comentarii Facebook