Inspectorii nu au gasit niciun concediu medical acordat ilegal in Cluj

Potrivit ministrului Sanatatii, Cseke Attila, in Cluj nu a fost gasit niciun de caz de concediu acordat ilegal, in urma controalelor efectuate de Casa de Asigurari de Sanatate.

 

"Corecti au fost si cei din Arad, Bacau, Bihor, Cluj, Constanta, Ilfov, Teleorman, unde nu a fost acordata nicio amenda in urma verificarilor", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii. Controalele au fost efectuate in perioada 19 mai- 4iunie la cabinetele a 1.500 de medici din intreaga tara si s-a constatat abateri la 336 dintre acestia. In urma verificarilor si a sanctiunilor aplicate fondul unic de asigurari de sanatate a fost suplimentat cu peste 900.000 de lei. Banii provin din amenzi si din respingerea platii concediilor medicale acordate ilegal.


"Ca sa aveti o imagine asupra acestui subiect, cu acesti bani pe care i-am strans in 3 saptamani am putea asigura tratamentul standard pentru aproape 90 de bolnavi de cancer pe an, sau am putea finanta tot ceea ce inseamnă medicamente, materiale sanitare, salarii pe o luna in 3 Unitati de Primiri Urgente din spitale de nivel mediu", a declarat ministrul Cseke Attila.

 

"Abaterile au constat in inexistenta sau neconformitatea unor documente prevazute de lege. Mai precis, la fisa pacientului nu au fost anexate declaratiile acestora privind locul ales pentru verificare, lipsea declaratia prin care se dovedeste plata asigurarilor de sanatate sau nu exista atasata adeverinta de la angajator din care sa reiasa numarul zilelor de concediu de care pacientul a beneficiat in ultimele 12 luni, au existat certificate completate cu coduri gresite si certificate medicale care nu erau semnate de beneficiar", se mai arata in comunicatul Ministerului.

 

Au fost aplicate 222 amenzi contraventionale in valoare de 859.250 lei, iar 73 de medici au primit avertismente.

Comentarii Facebook