Marti 16 August

”Inima surorii mele dragi a încetat să mai bată!” - A murit directoarea Institutului Francez din Cluj. Avea 36 de ani


Directoarea  Institutului Francez din Cluj, Ioana Costaș, s-a stins din viață, iar toată comunitatea clujeană este îndurerată și și-a exprimat condoleanțele.

Cu enormă tristețe am aflat de decesul Ioanei Costaș, directoare delegată a Institutului Francez din România la Cluj-Napoca, răpusă de o boală nemiloasă la doar 36 de ani.

Înmormântarea va avea loc marți la Bedeciu (aprox. 30 de km de Cluj), ora va fi anunțată în curând.

Luni, la Institut français de Roumanie à Cluj, o carte de condoleanțe va sta la dispoziția celor care doresc să își aducă omagiile. 

Titulară a unui doctorat în literatură franceză la Sorbona, Ioana Costaș și-a început activitatea la Institutului Francez în 2013, inițial în cadrul mediatecii și mai apoi ca și responsabil de comunicare și de cooperare universitară. În septembrie 2019 a preluat postul de director delegat al Institutului Francez din România la Cluj. 

Foarte activă și implicată, Ioana Costaș a regândit activitatea instituției în contextul pandemiei de Covid-19, a marcat cu originalitate și creativitate aniversarea de 30 de ani ai Institutului francez la Cluj și a inițiat proiecte de anvergură precum Apropiați.Spargem Zidurile – schimb de artiști street art între Cluj și Nantes, seria de dezbateri și ateliere dedicate industriilor culturale precum și o multitudine de activități pentru publicul tânăr. 

Având competențe profesionale și calități umane de excepție, Ioana a fost un suflet nobil și generos, în permanență orientată către inovație, fiind foarte apreciată de colegii săi de la Institutul Francez din România și de la Ambasada Franței, precum și de toți partenerii care au cunoscut-o. 

Pierderea ei atât de bruscă ne marchează și ne întristează profund.  

În aceste momente dureroase, transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Odihnă veșnică, Ioana! Rămâi mereu vie în inimile noaste”, transmit cei de la Institutul Francez Cluj. 

Fratele Ioanei a anunțat că înmormântarea va avea loc marți, 2 august:

Inima surorii mele dragi a încetat să mai bată!

La doar 36 de ani, a plecat într-o lume mai bună în urma unei cumplite și nemiloase  boli!

Rămâne un gol imens în inima mea.

Te iubesc Ioana Costaş!

Înmormântarea va avea loc marți, 2 august, începând cu ora 12.30 la casa părintească din Bedeciu”.


Comentarii Facebook