Vineri 9 Decembrie

Îngrijitoare din Turda, condamnată în Italia la 23 de ani de închisoare, după ce a jefuit, torturat și ucis un bărbat de 89 de ani


Tânăra din Turda, care a săvârșit o crimă oribilă în Italia, acolo unde lucra ca și badantă (îngrijitoare), și-a primit sentința. Procurorul ceruse inițial condamnarea pe viață a inculpatei. 

Clujeanca a fost judecată și condamnată pentru jefuirea și uciderea, în vara anului 2020, unui bărbat în vârstă de 89 de ani, la Palma di Montechiaro. Acesta se angajase să-l îngrijească pe octogenar, iar bărbatul i-ar fi promis căsătoria și moștenirea la un moment dat. 

Citește și: O clujeancă, îngrijitoare în Italia, la un pas de a fi condamnată la închisoare pe viață, după ce i-a curmat viața unui bătrân

Tânăra, condamnată la 23 de ani de închisoare în Italia 

Femeia a fost condamnată, în data de 30 septembrie 2022, la 23 de ani de închisoare și expulzarea de pe teritoriul Italiei, după executarea pedepsei. Procurorul ceruse condamnarea pe viață a inculpatei, a transmis rotalianul.com

De asemenea, Curtea a stabilit că femeia va trebui să despăgubească pe fiecare dintre părțile civile constituite, reprezentate de avocații familiei victimei, cu o plată provizorie de 20.000 de euro.

Clujeanca, principala suspectă de la începutul anchetei

Crima brutală din 2020, care a șocat întreaga comunitate, a avut loc într-un apartament din via Pietro Attardo, pe data de 11 iulie 2020. Cadavrul pensionarului, cu mâinile și picioarele legate, a fost găsit de polițiști la câteva zile de când nu se mai știa nimic de bătrân. Cercetările, efectuate în teren de carabinierii companiei Licata și de cei din Palma di Montechiaro, s-au concentrat imediat asupra îngrijitoarei de naționalitate română.

Ancheta a avansat rapid odată cu descoperirea mașinii victimei în posesia unui fost condamnat din Canicattì care a confirmat faptul că femeia, după crimă, i-a cerut să o ajute să scape de mașină. Potrivit reconstrucției, tânăra, după ce a comis jaful și l-a ucis pe bărbat, ar fi părăsit locuința în dezordine, fugind cu mașina victimei.


Comentarii Facebook