Înger după moarte. Inima fetiței care a murit la Cluj bate acum în trupul unui alt copil - FOTO


Alexia, fetița de 10 ani, care a murit în urma accidentului de tren de la Cluj a salvat viețile a patru oameni.

După mama ei care și-a pierdut viața în accident, drama familiei a atins cote halucinante prin pierderea fetiței la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

Chiar dacă a fost dificil, medicii au trebuit să ia decizii rapide. Familia și-a dat acordul pentru prelevarea organelor micuței. ”Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească”, afirmă Agenția Națională de Transplant.

Transplanturile au fost făcute apoi la Institutul Clinic Fundeni – pentru  ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi.

Inima a ajuns la centrul Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil, care altfel nu avea chiar nicio șansă.

Mulțumim din suflet familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate. Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță”, Agenția Națională de Transplant.

Alexia și mama ei, Rodica, au fost rănite într-un accident feroviar, care a avut loc la Urișor, județul Cluj. Cele două veneau din Italia și voiau să ajungă acasă, la Darabani. Microbuzul în care se aflau a fost lovit de un tren.

Nouă persoane au fost rănite, dar Alexia și mama ei cel mai grav. Au fost duse la spitalele din Cluj, dar mama Alexiei a murit la scurt timp. Marți, 24 august, s-a stins din viață și fetița.


Comentarii Facebook