După mamă, a murit și fetița de 10 ani rănită în accidentul de tren de la Urișor, jud. Cluj. Organele au salvat viața a patru necunoscuți


Numărul persoanelor decedate în accidentul de tren de la Urișor, județul Cluj, a ajuns la 2. Inițial a murit o femeie, dar după câteva zile s-a stins la Spitalul Clinic de Copii Cluj și fiica femeii. Rudele au fost de acord cu prelevarea organelor fetiței de 10 ani.

Mama fetiței, în varsta de 40 de ani, din localitatea Darabani, județul Botoșani, a murit la 24 de ore după prodcerea accidentului, în 17 august. Copila a decedat în cursul zilei de luni. Șoferul care conducea microbuzul lovit de tren a fost arestat. 

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca o tragedie a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni. Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac, anunță Agenția Națională de Transplant.

Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru  ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi. Intervențiile de transplant s-au realizat  în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil”, mai spun medicii.

Aceștia mulțumesc familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate.

Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță. DA pentru VIAȚĂ!

Comentarii Facebook